Sydney

Australias mest kjente by har opplevelser i fleng.

Verdens mest ikoniske havneområde venter deg i Sydney. Broen over innseilingen og – ikke minst – det verdenskjente operahuset er bare to av de tingene du kommer til å ta mange bilder av på et cruise til Sydney.

Byen er blant de mest livlige og gøyale på hele den sørlige halvkule: Her er det enormt mange spennende ting å finne på, uansett hvilke interesser du har. De mange restaurantene og kafeene serverer mat fra alle verdens hjørner, og teatrene, konsertstedene og Operahuset lokker med kulturopplevelser fra noen av våre mest kjente og kjære utøvere – uansett sjanger.

Flyplass © Boeing746, Getty Images

Transport

Flyplassen i Sydney

Den internasjonale flyplassen i Sydney heter Kingsford Smith, og ligger kort vei fra sentrum. Med offentlig transport (toglinje T8), bruker du et drøyt kvarter fra terminalen til Circular Quay, der operaen og cruisehavnen ligger. En taxi tar deg dit på omtrent samme tid.

Havnen i Sydney © wallix, Getty Images

Cruisehavnen

Fasiliteter i og rundt havnen

Sydneys sentrale cruisehavn ligger i bydelen The Rocks, like ved Circular Quay. Dette er så sentralt som du får det, med alle muligheter til å handle, oppleve og komme seg rundt rett utenfor døren. De skipene som ikke kommer seg under Sydney Harbour Bridge, må dessverre ta til takke med å legge til i Darling Harbour, et lite stykke ut i bukta. Det er allikevel ikke lange veien herfra og inn til sentrum.

Offentlig transport

Kom deg best mulig rundt i Sydney

Med åpningen av metrosystemet i mai 2019, fikk Sydney fem forskjellige tilbud i sitt kollektivtransportsystem. Eneste grunn til å velge noe annet enn buss, tog, metro, ferge eller trikk, må være hvis du reiser med veldig mye bagasje eller er dårlig til beins. Er du en skikkelig spreking, kan du leie en sykkel: Sydney er en fantastisk by å utforske på to hjul.

Kanskje den aller mest gjenkjennelige bygningen sør for ekvator er operahuset i Sydney. Det ble tegnet av dansken Jørn Utzon og fullført i 1973.

Finn enda flere aktiviteter i Sydney

  • Dra på utflukt i en av de mange nasjonalparkene rundt byen: Dharawal eller Royal National Park
  • Spis på en av byens mange restauranter i verdensklasse: Cirrus, Aria eller Monopole
  • Ta Manly-fergen til en av forstedene og opplev Sydney på sitt mest bedaglige
  • Utfordre deg selv med en kajakktur i havnen: kontakt Massive Murray Paddle