Singapore

Der det tradisjonelle møter det høytekologiske

Singapore er et sted mange forbinder med striglete gater og parker, i tillegg til finans. Men her er det mye mer å finne på! Byens lange historie som handelssentrum har gjort at den har blitt påvirket av de mange kulturene som har møttes her.

Selv om Singapore er en bystat, er det massevis av natur å oppleve her. Enten du vil slappe av med en drink blant tropiske planter eller se mer med organiserte fotturer, finnes det et tilbud for deg her. Er du mer urbant innstilt, er det frodig grønt i Gardens by the bay. Du kan selvfølgelig også mosjonere kredittkortet med noe av verdens aller beste shopping eller på de mange fantastiske restaurantene i byen.

Fra Changi lufthavn © TommL, Getty Images

Transport

Fra flyplassen til sentrum

Changi lufthavn blir stadig kåret til verdens beste flyplass av rangeringstjenesten Skytrax, og med de mange aktivitetene og tilbudene her, er det ikke rart. Hvis du allikevel skal reise fra flyplassen, tar det ikke lange tiden å komme seg noen steder – og du kan velge mellom mange busslinjer, en tunnelbane som tar deg til sentrum på to stopp eller selvfølgelig taxier.

Cruisebåt i Singapore © Gunnar Haug, Getty Images

Cruisehavnen

Fasiliteter i land

Singapore har to cruiseterminaler, IPT på Sentosa Island og Marina Bay Cruise Centre. Dersom du er booket i et stort skip, slipper du nå å ankomme blant containerskip. Marina Bay er et stortslått nytt anlegg midt i sentrum. På IPT er det to gigantiske kjøpesentre der du har tilgang til alt du måtte behøve. Begge terminalene har egne stasjoner for tunnelbanen og skyttelbusser til flyplassen.

Lokale tilstander

Høye temperaturer og vekslingskurser

Singapore ligger 137 kilometer nord for ekvator, og siden dette er en øy, kan du forvente høy temperatur og luftfukighet. Du skjønner fort hvorfor lette og ledige, og ikke minst tynne, klær er populært blant de lokale. De lokale handler med singaporiske dollar, som har en vekslingskurs på rundt seks - sju kroner.

Hva er vel mer tropisk enn å nyte en Singapore Sling mens du sitter på en takterrasse og ser på solnedgangen over bukta?

Så mye mer å oppdage i Singapore

  • Få nye impulser i Little India eller Chinatown
  • Se Singapore fra pariserhjulet Singapore Flyer
  • Lær om verdensdelens historie i Asian Civilizations Museum
  • Oppdag ubesudlet natur i Bukit Timah Nature Reserve

Andre destinasjoner