Hong Kong

En av verdens viktigste økonomiske sentre er også en fantastisk cruisedestinasjon

Den tidligere britiske kolonien har fått beholde sin status som verdensmetropol, og nyter en hel del goder som andre deler av Kina ikke gjør. Blant annet slipper du visum, i tillegg til at du kan regne med at en meget stor del av befolkningen faktisk snakker engelsk, noe som ikke er vanlig i andre deler av Kina.

Hong Kong består av mer enn bare byen, og er spredt over mer enn 230 øyer med over sju millioner mennesker, noe som gjør dette til et av verdens tettest befolkede områder. Befolkningen representerer nesten alle verdens land, og den internasjonale innflytelsen er lett å se. Den reflekteres i både språkene du kan høre, i gjestfriheten du kan oppleve og i maten du kan smake.

Hong Kong internasjonale lufthavn © Lee Yiu Tung, Getty Images

Transport

Med fly til Hong Kong fra Norge

Hong Kongs internasjonale lufthavn ligger på den kunstige øya Chep Lap Kok, og betjener blant annet direkteflyvninger fra København, men det lønner seg allikevel å lete nøye hvis du er ute etter den billigste billetten. Turen fra flyplassen til den vestlige cruiseterminalen tar i underkant av en halvtime med flyplassekspresstoget til MTR, og denne er gratis hvis du tar turen videre med annen kollektivtransport i byen.

Hong Kong, Kowloon © gionnixxx, Getty Images

Klima

Kle deg for tropiske netter i Sør-Kinahavet

Som i resten av det sørlige Kina og denne delen av Asia, er været varmt og fuktig året rundt. Vinteren er noe kaldere enn sommeren, men du kan regne med temperaturer fra rundt 20 °C og opp mot 30-tallet nesten uansett når du reiser hit.

Cruiseterminalen

Fasiliteter i havn i Hong Kong

Den vestlige cruiseterminalen heter Ocean Terminal, og er byens eldste anløp for cruiseskip. Her er det spisesteder, hoteller og shopping i massevis, og alt du ellers måtte trenge for å nyte en eller flere dager i Hong Kong. Cruiseskip legger også til ved den gamle flyplassen Kai Tak, som befinner seg litt lenger øst, men fortsatt ut mot bukta i Kowloon. Dette er en av verdens mest moderne terminaler, men vær forberedt på at området rundt fortsatt gjennomgår store forandringer.

Kai Tak-cruiseterminalen har verdens største takterrasse. Har du bare kort tid i Hong Kong, er dette et overraskende deilig sted å slå i hjel litt tid.

Enda flere fantastiske måter å bli kjent med Hong Kong

  • Ta Peak Tram til Hong Kongs høyeste punkt
  • Spis deilig Dim Sum på verdens billigste Michelin-restaurant, Tim Ho Wan
  • Oppdag Asias Venezia i fiskerlandsbyen Tai O
  • Se de spesielle steinformasjonene på Tung Ping Chao-øya

Andre destinasjoner