Hong Kong

En av verdens viktigste økonomiske sentre er også en fantastisk cruisedestinasjon

Den tidligere britiske kolonien har fått beholde sin status som verdensmetropol, og nyter en hel del goder som andre deler av Kina ikke gjør. Blant annet slipper du visum, i tillegg til at du kan regne med at en meget stor del av befolkningen faktisk snakker engelsk, noe som ikke er vanlig i andre deler av Kina.

Hong Kong består av mer enn bare byen, og er spredt over mer enn 230 øyer med over sju millioner mennesker, noe som gjør dette til et av verdens tettest befolkede områder. Befolkningen representerer nesten alle verdens land, og den internasjonale innflytelsen er lett å se. Den reflekteres i både språkene du kan høre, i gjestfriheten du kan oppleve og i maten du kan smake.

Transport

Med fly til Hong Kong fra Norge

Hong Kongs internasjonale lufthavn ligger på den kunstige øya Chep Lap Kok, og betjener blant annet direkteflyvninger fra København, men det lønner seg allikevel å lete nøye hvis du er ute etter den billigste billetten. Turen fra flyplassen til den vestlige cruiseterminalen tar i underkant av en halvtime med flyplassekspresstoget til MTR, og denne er gratis hvis du tar turen videre med annen kollektivtransport i byen.

Klima

Kle deg for tropiske netter i Sør-Kinahavet

Som i resten av det sørlige Kina og denne delen av Asia, er været varmt og fuktig året rundt. Vinteren er noe kaldere enn sommeren, men du kan regne med temperaturer fra rundt 20 °C og opp mot 30-tallet nesten uansett når du reiser hit.

Cruiseterminalen

Fasiliteter i havn i Hong Kong

Den vestlige cruiseterminalen heter Ocean Terminal, og er byens eldste anløp for cruiseskip. Her er det spisesteder, hoteller og shopping i massevis, og alt du ellers måtte trenge for å nyte en eller flere dager i Hong Kong. Cruiseskip legger også til ved den gamle flyplassen Kai Tak, som befinner seg litt lenger øst, men fortsatt ut mot bukta i Kowloon. Dette er en av verdens mest moderne terminaler, men vær forberedt på at området rundt fortsatt gjennomgår store forandringer.

1

Kai Tak-cruiseterminalen har verdens største takterrasse. Har du bare kort tid i Hong Kong, er dette et overraskende deilig sted å slå i hjel litt tid.

2

Hong Kongs toetasjes trikker er et morsomt og unikt syn, som du ikke får mange andre steder i verden. Det er også en billig og enkel måte å dra på sightseeing i byen.

3

Hong Kong er kjent for fantastisk mat, representert ved blant annet Dim Sum, som har gått sin seiersgang hos matinteresserte verden over i de siste årene.

4

Det er ingen mangel på slående historiske bygninger i Hong Kong, og en av de aller mest imponerende er kanskje Chi Lin-klosteret, som ble bygget uten en eneste spiker.

Enda flere fantastiske måter å bli kjent med Hong Kong

  • Ta Peak Tram til Hong Kongs høyeste punkt
  • Spis deilig Dim Sum på verdens billigste Michelin-restaurant, Tim Ho Wan
  • Oppdag Asias Venezia i fiskerlandsbyen Tai O
  • Se de spesielle steinformasjonene på Tung Ping Chao-øya

Ditt søk resulterte i 0 cruise

Hjelp! Vi får dessverre ingen resultat på dette søket

Prøv å justere blant filtrene, eller hvorfor ikke gjøre et helt nytt søk?

Vil du prøve igjen fra begynnelsen?
0 av 0stk

Andre destinasjoner innenfor Asia