Cruise til Antarktis, Grønland og Svalbard

Man kan oppleve alle verdenshjørner på cruise. Vi har 20 rederier og flere enn 200 skip i vårt sortiment - deriblant tilbyr vi ekspedisjonscruise til både Antartis, Svalbard og Grønland. Utvalget og kunnskapen finner du hos oss.

 

Nyttig informasjon om cruise til Antarktis, Arktis og Grønland

Velkommen til Svalbard og isbjørnenes rike

Avsides, eksotisk og ekstremt – Svalbard er Norges nordligste territorium. Øygruppen ligger ved kanten av ismassene som dekker store deler av Nordishavet.

Her kan du oppleve uberørt arktisk villmark og et biologisk spennende område. Det er isbjørnen som troner ubestridt øverst i denne sårbare næringskjeden.

Eventyrlige Arktis. Spitsbergen og de andre øyene på Svalbard ligger i Nordishavet, midt mellom Norge og Nordpolen, der de varme strømmene fra Golfstrømmen møter de kalde hav- og luftstrømmene fra nord. Her er det elementene is, vind, snø og hav som regjerer, og stedet byr på et vell av uforglemmelige inntrykk og opplevelser.

Hver sommer migrerer tusenvis av sjøfugl til kystklippene på Svalbard. Herfra har de kort avstand til sjøområder der det yrer av føde. Utfluktene våre er ekte ekspedisjoner der vi tar deg tett på det arktiske fugle- og dyrelivet, og du får se kulturminner som stammer fra den tidligste hvalfangsttiden. Vi ser også gamle hytter som ble bygget av eventyrere som kom hit fra Nord-Norge for å friste lykken med jakt og fangst.

En selvfølgelig del av Svalbard-opplevelsene våre er besøk til Barentsburg, Longyearbyen og Ny-Ålesund. Hver av disse stedene har sin egen helt spesielle atmosfære og stemning. De bærer fortsatt preg av å tilhøre pionertiden.

Cruise til Antarktis

Hør naturens stillhet - Antarktis er jordens siste uberørte villmark. Å komme hit og se det endeløse hvite landskapet og ikke høre noe annet enn naturens stillhet er en overveldende opplevelse. Havområdene rundt Antarktis har et utrolig rikt dyre- og fugleliv, og det surrealistiske og uforglemmelige landskapet er helt ulikt alt annet her på kloden. 

Antarktis er et endeløst isøde, et kontinent som byr på overveldende naturinntrykk. Vi seiler i kjølvannet til de historiske polfarerne når vi legger fra kai i Argentina. Underveis får du innblikk i historiene om de store oppdagelsesreisende som har vært her før oss. I dette uforanderlige, isolerte og storslåtte landskapet får du se Antarktis slik som de opplevde det. Du kan utforske denne siste villmarken fra MS Fram, et av de mest avanserte ekspedisjonsskipene som har blitt bygget for seiling i polare farvann. Som det eneste kontinentet uten permanent bosetting er Antaktis dedikert til forskning og fred. Det er det kaldeste, tørreste, høyeste og reneste kontinentet på jorden, men til tross for all snø og is myldrer det også av liv her. Her bor det milloner av pingviner, tusenvis av sel og flere hvalarter kommer hit for å livnære seg i dette området.

Vi kan tilby flere seilinger til  Antarktis i vinterhalvåret. De mest benytte fartøyene er;

- Hurtigrutens skip Fram
Silversea sitt skip Silver Explorer

Cruise til Grønland

Opplev Grønland med sin unike kultur og vakre natur. Grønland er kontrastenes land - en verden helt for seg selv. Kolossale isfjell i fantastiske formasjoner og innlandsisen som er et 3 km tykt lag med is. Men is og kulde er ikke alt. Grønland har også grønne fjell, lange fjorder, stupbratte klipper, varme kilder, vakre blomsterenger og frisk luft. Dyrelivet er også rikt, og hval, sel, reinsdyr, moskus og isbjørn trives godt på Grønland.

Unik kultur og vakker natur. Den ekstreme naturen på Grønland har alltid preget inuittenes levesett. Livet som selfangere og jegere i små, isolerte samfunn gjenspeiles i språket, musikken, mytene, klærne, maten og hjemmene deres. Det ville og vakre landskapet gir mange muligheter og er grunnlaget for at menneskene kan bo her, men setter også mange begrensninger.

Inuittenes historie, kulturarv og hvordan de lever i dag fortelles best av dem selv. De ønsker deg velkommen, og åpner hjemmene sine ved å invitere til “kaffemik”. Da får du en unik innsikt i deres levemåte.
Les mer

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive