Cruise fra/til Sydney (Australia)

Sydney er hovedstad i staten New South Wales og den mest befolkede byen i Australia. Et cruise via Sydney byr på mange opplevelser og inntrykk.
Intro

Sydney ligger på sørøstkysten av Australia og ved Det tasmanske hav. Byen var den første britiske kolonien i landet og ble grunnlagt som en straffekoloni av kaptein Arthur Phillip i 1788. De indre delene av storbyområdet er omgitt av nasjonalparker, og de kystnære områdene karakteriseres av bukter, viker og strender - inkludert de verdenskjente strendene Bondi Beach og Manly Beach. Populære severdigheter i Sydney er blant annet operahuset, Harbour Bridge og Hyde Park.


Avstander & transport

Flyplassen i Sydney (Sydney Airport) ligger 8 kilometer fra sentrum av byen, i forstaden Mascot. Det går både busser og tog fra flyplassen til sentrum av Sydney, men til cruisehanen vil det lønne seg å ta en taxi. Disse er lett tilgjengelig utenfor både terminal 1 og 2 på flyplassen. Fra flyplassen går togene hvert 10. minutt inn til sentrum av Sydney og turen tar kun 13 minutter. Privatbiler og de fleste busser må forhåndsbestilles. 


Cruisehavn

Cruiseskipene legger til i to ulike havneområder i Sydney, avhengig av skipenes størrelse. De skipene som ikke kan gå under Sydney Harbour Bridge, ligger til kai ved Barangoo (brygge 5) i Darling Harbour. De større skipene ligger til kai ved den hyggeligere og mer sentrale havnen i Circular Quay. Ved innseiling til byen (på vei under broen) har man fantastisk utsikt fra skipet til operahuset i Sydney. Fra Circular Quay er det kort vei til det aller meste. Vanntaxier, ferjer, busser, drosjer og tog ligger også i nærheten av denne cruisehavnen. På Circular Quay finnes det både puber og lounger, og fra kaien er det kun en gåtur til operahuset og til den originale gamlebyen The Rocks. Dersom du ankommer Sydney via havnen Barangoo, er det derimot ikke mye å ta seg til på selve cruisehavnen. Darling Harbour er likevel et populært turistområde hvor blant annet byens akvarium befinner seg. Det er omtrent 13 kilometer fra flyplassen til begge havneområdene og det tar cirka 20-25 minutter hit med bil (avhengig av trafikk).


Klima

Sydney har et fuktig subtropisk klima med varme somre og kaldere vintre. Byens årstider er motsatte av årstidene på den nordlige halvkule, noe som innebærer at desember, januar og februar er de varmeste månedene. I sommermånedene er temperaturene i Sydney normalt omkring 26°C, og det er cirka 15 dager i året hvor temperaturene kan stige til over 30°C. Kaldeste måned er juli hvor temperaturene normalt faller til mellom 8 og 16°C. Det har ikke snødd i Sydney siden 1836, men det faller i snitt cirka 1217 mm regn her i året. 


Severdigheter & shopping

Ved et besøk i Sydney bør man ikke gå glipp av Sidney Opera House. Her kan man blant annet velge å se en av operaens sceneoppsetninger eller velge mellom tre guidede turer: historisk, "backstage" eller "tour de force". Sistnevnte passer for besøkende som er interesserte i arkitektur og ingeniørkunst. I forretningsområdet er det Sydney Tower som er den mest populære bygningen. Her kan man nyte et måltid i den roterende restauranten på toppen av tårnet eller oppleve en fantastisk utsikt fra observasjonsplatået. Noen få kvartaler fra tårnet ligger Sydneys versjon av Hyde Park som er mindre enn den britiske versjonen, men hvor de brede fikenomgitte avenyene er en opplevelse i seg selv. I samme område kan man besøke kjøpesenteret i Queen Victoria Building som tidligere var et kommunalt bygg og konsertarena.

En annen stor, og mer adrenalinrik, opplevelse er å bli med opp på på toppen av Harbour Bridge - på såkalt Sydney Harbour Bridge Climb. Turen varer omtrent i 3,5 timer og er en trygg, men svært innholdsrik klatretur som passer for både unge og voksne (fra 10 år og oppover). En roligere, men likefullt populær opplevelse, er en gåtur i den fantastiske Royal Botanic Gardens som ligger i nærheten av operahuset. Med Sydney Explorer Bus kan du få en ordinær sightseeing i byen. Bussene tar deg til Sydneys største severdigheter og passasjerer kan velge å gå av eller på som de ønsker etter mottoet "hop-on, hop-off". Bussen går fra havnen i Circular Quay hvert 18. minutt. Med Bondi Explorer kommer du ut av bykjernen og får oppleve Sydneys forsteder - som eksempelvis Bondi Beach og de østlige delene av byen.

For shoppinginteresserte anbelafes kjøpesentre som Westfield Bondi Juntion, Pitt Street Mall, Strand Arcade, Westfield Sydney og Myer. Markedene Paddington Markets er åpne på lørdager og anbefales dersom man ønsker koble kulturelle opplevelser med lange handlegater. Andre anbefalte butikker er Surfection (badetøy og surfeutstyr), Leona Edmiston (feminint og morsomt klesdesign) og 100% Bambo (souvenirer og gaver).


Sol & bad

Australia generelt er kjent for sine milelange strender og sitt avslappede strandliv, og Sydney er intet unntak. De meste kjente strendene i nærheten av byen er Bondi Beach og Manly Beach som ligger forholdsvis 8,5 og 15 kilometer fra bykjernen. Andre anbefalte og svært populære strender i nærheten er Coogee, Cronulla, Palm Beach og Balmoral Beach. 


Utflukter

De ulike rederiene tilbyr ulike utflukter. Av de man kan organisere på egenhånd, anbefales blant annet følgende:
  • Helikoptertur over Sydney. Varer i opptil 2,5 timer og tilbys av en rekke ulike selskaper
  • Fartsfylt båttur med Harbour Jet. Avganger fra Convention Jetty på Darling Harbour. Eventuelt tilbys roligere turer med selskaper som Captain Cook Cruises (to avganger daglig)
  • Meld deg på surfekurs for å oppleve noen av beste bølgene i verden
  • Kajakk-, kano- eller raftingtur med Australien Bushsports
  • Ta en guidet tur gjennom King's Cross - Sydneys beryktede red light district
  • Vinsmaking i Hunter Valley
  • Besøke Blue Mountains som tilbyr et fotryllende landskap med regnskog, fossefall og mye mer. Det tar det omtent halvannen time med bil hit fra Sydney sentrum.

Finn & bestill cruise fra/til Sydney (Australia) her.

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive