Cruise fra/til Singapore

Singapore anses gjerne som en oase i Sørøst-Asia, med lav kriminalitet, rene gater og en svært velutviklet infrastruktur. 

 

Intro

Singapore er en republikk i Sørøst-Asia og består av en hovedøy samt ca. 60 mindre øyer. Singapore ligger kun 130 km. fra ekvator. Johorstredet skiller Singapore fra Malaysia i nord, og i sør er det Singaporestredet som skiller landet fra Indonesia.  Havnen i Singapore er en av verdens travleste, og landet er Sørøst-Asias ledende handels- og finanssenter.


Cruisehavn, avstander & transport

De store cruiseskipene legger som oftes til ved Marina Bay Singapore Cruise Centre. Fra flyplassen i Singapore (Singapore Changi Airport) tar det omtrent 30 minutter med bil til cruisehavnen. Cruiseterminalens adresse er 61 Marina Coastal Drive, Singapore 018947. Det ligger også en cruiseterminal litt vest for Marina Bay (Singapore Cruise Centre), hvor noen av de mindre cruiseskipene legger til. Adressen her er 1 Maritime Square, Singapore 099253. Med bil tar det ca. 30 minutter å kjøre fra flyplassen til terminalen. Det finnes også bussforbindelser mellom flyplassen og cruisehavnen.


Klima

Singapore ligger nært ekvator og har et fuktig, subtropisk klima året rundt. Gjennomsnittstemperaturen på dagtid ligger på ca. 31º C. I desember og januar er det normalt noe kjøligere, mens april og mai vanligvis er de varmeste månedene. Temperaturene vil som regel holde seg over 23º C.


Severdigheter & shopping

En av de fremste severdighetene i Singapore er parken Gardens by the Bay. Parken ligger ved kysten i sentrum av byen, rett bak en annen turistattraksjon; bygningskomplekset Marina Bay Sands. Gardens by the Bay har et areal på 101 hektar og domineres av de store "supertrærne" - en rekke trelignende tårn på opptil 50 meter. Gardens by the Bay er et av regjeringens tiltak for å gjøre Singapore om fra en "hageby" til en "by i en hage". Singapore Botanic Garden er en annen populær grønn lunge i byen.

Det gigantiske pariserhjulet Singapore Flyer med sin utrolige utsikt over byen er også vel verdt et besøk. Andre populære attraksjoner er Universal Studios (beliggende på øya Sentosa), Singapore Zoo, Jurong Bird Park, Buddha Tooth Relic Temple and Museum, Adventure Cove Waterpark (Sentosa), Chinatown, taubanen Singapore Cable Car samt Merlion Park.

Av shoppingsteder anbefales den 2 kilometer lange Orchard Road, gatemarkedet i Chinatown og Singapores største kjøpesenter; VivoCity. Hipsterne i byen foretrekker gjerne Haji Lane med sine vintagebutikker og fargerike omgivelser. Marina Bay Sands passer perfekt for de som søker dyrere merkevarer, mens en spasertur langs Clarke Quay passer de fleste, både på dag- og kveldstid. Området har både kjøpesentre, populære restauranter, fine småbutikker og barer. 


Sol & bad

Palawan Beach på sørsiden av øya Sentosa, med sin Pirates of the Caribbean-lignende hengebro, er kanskje den mest populære stranden i Singapore. Den fine hvite stranden, vaiende palmer og de få, men livlige, strandbarene føles langt fra Singapores pulserende bykjerne. På Sentosa finnes også populære Tanjong Beach og Siloso Beach. Det finnes også flere strender i nærheten av Singapore sentrum (Changi Beach, Punggol Beach, etc.), men er mindre populære for soling og bading.
 

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive