REISEBLOGG I FRA HAWAII

Endelig var det min tur!

Jeg har alltid hatt veldig lyst til å reise til Hawaiii. Selveste paradis på jord!

Jeg husker godt min far som pleide å se på Waikiki beach på tv. Jeg synes det bare så helt magisk ut.

Og endelig var det min tur!

Ann Kristin, cruisespesialist hos Cruise.no

Basketballkamper, vinkurs og håndklede-bretting

Livet om bord var veldig behagelig! Det var nydelig mat og Norwegian Cruise Line har fri middagstider, så vi kunne spise når vi ville i alle skipets restauranter. I noen restauranter mot et lite ekstragebyr.

Aktivitetstilbudet var stort og crewet var helt fantastisk og sørget for god stemning om bord! Det var blant annet forskjellige matcher om bord mellom gjester og crew, både fotballkamper og basketballkamper. Man kan også være med på treningstimer, for eksempel yoga, spinning, zumba. m.m.

Det skjedde noe hele tiden. Og hvis man har lyst til å ta noen litt rolige aktiviteter, så kan jeg anbefale vinkurs, og deretter håndklede-bretting! Det var skikkelig gøy, men jeg var ikke spesielt god...

REISERUTEN

Dag 1: Honolulu, Oahu
Dag 2 og 3: Kahului, Maui, overnatting
Dag 4: Hilo, Hawaii
Dag 5: Kona, Hawaii
Dag 6 og 7: Nāwiliwili, Kaua`i, overnatting
Dag 7: Afternoon cruise Napali Coast
Dag 8: Honolulu, Oahu

HONOLULU - SYMBOLET PÅ PARADIS!

Når man først har tatt den lange turen i fra Norge, anbefaler jeg å ta 3-5 dager i Honolulu. For en by! Her er det mye å gjøre, se og lære! Og for en natur, historie og kultur! "Easy going" lifestyle fullt av surfere, med et hint av storbyfølelse. Jeg synes det var helt fantastisk her!

Honolulu er den største byen- og hovedstaden i den amerikanske delstaten Hawaii. Det var her det kjente angrepet på Pearl Harbor fant sted, samt stedet man finner den berømte Waikiki-stranden.

VERDENS STØRSTE VULKAN

På Hilo må du bare bli med til Hawaii Volcanoes National Park!

Parken er en nasjonalpark, et biosfærereservat og står på UNESCOs verdensarvliste. Her må du få med deg vulkanene Kīlauea og Mauna Loa, som er en av verdens mest aktive vulkaner. Det var ganske spennende å se en aktiv vulkan og å gå gjennom en tropisk regnskog!

FAVORITTHAVN PÅ TUREN?!?

Det er vanskelig å velge en favoritthavn på cruiset, men Nāwiliwili utpeker seg allikevel som favorittstedet mitt! Her tok vi en helikoptertur over land og strand. Vi fløy over stedet der filminnspillingen til Jurassic Park foregikk, mens vi fikk filmmusikken spilt på øretelefoner. Det var helt magisk!

Da jeg liker å være aktiv på ferien (ja, faktisk) var neste steg «padle og jungel trekking». Etter å ha padlet mot strømmen, gikk turen inn i jungelen. Her stoppet vi vi ved flere steder som har vært med på store filminnspillinger: Peter Pan, Indiana Jones, Raiders of the Lost Ark, med flere.

Det var grønt så langt øye kunne se, spennende lyder, lukter og farger. En skikkelig tøff og frodig jungel som gjorde stort inntrykk.