M/S Juno

M/S Juno er verdens eldste registrerte cruisefartøy og ble bygget i 1874 ved Motala Werkstad. Skroget til M/S Juno var først svartmalt med en hvit stripe, og hadde firkantede ventiler og bare én passasjerlugar, den lå på øverste dekk, i dag har båten 29 lugarer fordelt på tre dekk. Juno er en gudinne i romersk mytologi, og hun er moderskapets og ekteskapets beskytter.

I 1904 gjennomgikk båten en omfattende ombygging ved Motala Werkstad. I 1956 ble dampmaskinen erstattet av to dieselmotorer. M/S Juno fikk sitt nåværende utseende i 1963. Det arbeides løpende med omsorgsfullt å bevare båtenes skjønnhet og sjel, alt for å beholde den rette atmosfæren om bord, den siste omfattende renoveringen ble foretatt i 2003, da fikk både lugarer, spisesal og salong en ansiktsløftning.

I 2004 ble M/S Juno fredet, noe som betyr at svenske statens maritime museer anser at hun har kulturhistorisk verdi.

M/S Juno seiler på "Den klassiske kanalreisen"

Göta kanal
Ombord

Göta kanal

Denne klassiske reiseruten som tar 4 dager fra Göteborg til Stockholm eller omvendt har blitt opprettholdt siden rederiet ble grunnlagt i 1869. Reisen er en trivelig opplevelse der veien er viktigere enn målet.

M/S JUNO

Byggeår:1874
Verft: Motala
Fart:9 knop
Maskin:600 hk
Bruttotonnasje:254
Lengde:31,45 m
Bredde:6,68 m
Dypgående:2,72 m
Antall lugarer:29
Handikaptilpasset: Nei

Ta kontakt med oss for mer informasjon

LUGARKATEGORIER

Lugarene har ikke privat toalett og dusj, men det er dusjer og toaletter på alle dekk. De ligger i nærheten av lugarene, og når du har lukket døren, er du helt uforstyrret. M/S Junos dusjer og toaletter har samme sjarmerende stil som resten av innredningen, og de blir rengjort flere ganger for dagen. Alle lugarene har køyesenger, med unntak av bryllupslugaren som har 120 cm bred seng. Om du velger å bo på shelterdekk eller brodekk, har du tilgang til lugaren rett fra dekk.

Brodekk (øvre), kategori A

Det er seks lugarer på brodekket. Ved ankomst er det morgenkåpe, champagne og frukt på lugaren. På brodekk er det et felles toalett og en dusj.

Shelterdekk (midt), kategori B

Det er åtte lugarer på shelterdekk, i tillegg til spisesal og salong. Her er det to toaletter, hvorav det ene er kombinert toalett og dusj.

Hoveddekk (nedre), kategori C

Det er femten lugarer på hoveddekk. Bryllupslugaren ligger også på hoveddekk. På dette dekket er det fire toaletter og to dusjer.

Andre skip