M/S Diana

M/S Diana ble levert fra verftet Finnboda Varv i Stockholm til Rederiaktiebolaget Göta Kanal 15. mars 1931. Den nybygde båten var da en kombinert passasjer- og lastebåt. Hun ble bestilt fordi man ventet en turistinvasjon av svenskamerikanere til Sverige, og var bygget for å gå gjennom Göta kanal mellom Göteborg og Stockholm.

Båten fikk navn etter den romerske gudinnen Diana, som var beskytter av jakt og kyskhet. M/S Diana var Sveriges siste dampdrevne fartøy i regulær kanalfart. Så sent som i 1969 ble dampmaskinen erstattet av dieseldrift.
Opp gjennom årene er innredningen blitt totalt ombygget. Sitt nåværende utseende fikk hun i 1974. Da ble overbygningene endret, og styrehuset ble flyttet frem slik at fordekket ble forkortet. Etter et mislykket lenseforsøk i 1986 sank båten ved kai i Trollhättan. Det ble deretter bestemt å totalrenovere fartøyet. Antallet lugarer ble redusert, og arealene ellers ble ombygget med tanke på konferanser og møter av ulike slag. Blant annet ble spisesalen og salongen slått sammen. M/S Diana ble igjen renovert i 2003, og før 2022-sesongen er spisesalen og salongen, samt alle lugarene på hoveddekket renovert.

I 2008 ble M/S Diana fredet, noe som betyr at svenske statens maritime museer anser at hun har kulturhistorisk verdi.

M/S Diana seiler på "Den store Sverige reisen"

Göta kanal
Ombord

Göta kanal

Se hele Göta kanal i dagslys!

Du reiser 6 dager/5 netter mellom Göteborg og Stockholm. I løpet av kanalcruiset gjør vi ni lengre stopp med guidede utflukter og sightseeing. Kjenn hvor avslappende det er å reise på samme måte som man gjorde på slutten av 1800-tallet. På "Den store Sverige-reisen "ligger båten ved kai hver natt, slik at du får mer tid til å nyte omgivelsene på dagtid. Under anløpene er det mulig å bli med på guidede turer til severdigheter som Läckö slott, Vadstena slott og Birka Vikingastaden.

M/S Diana

Byggeår:1931, renovert i 2003 og 2021
Fart:9 knop
Maskin:600 hk
Bruttotonnasje:269
Lengde:31,66 m
Bredde:6,79 m
Dypgående:2,72 m
Antall lugarer:25 stk.
Handikaptilpasset:Nei

Ta kontakt med oss for mer informasjon

LUGARKATEGORIER

Lugarene om bord på M/S Diana er smakfullt innredet med messingdetaljer og fine tekstiler. Lugarene er små og gir en følelse av hvordan man reiste i gamle dager. Størrelsen er omtrent som en mindre sovekupé på et tog. Lugarene har vask med varmt og kaldt vann, men ikke privat toalett og dusj. Det toaletter på alle dekk, og dusjer på brodekk og hoveddekk, de ligger i nærheten av lugarene, og når du har lukket døren, er du helt uforstyrret. M/S Dianas toaletter og dusjer har samme sjarmerende stil som resten av innredningen, og de blir rengjort flere ganger for dagen. Alle lugarene er utvendige og ligger over vannlinjen. Lugarene på shelterdekk og brodekk har køyesenger. På hoveddekk har lugarene to separate senger ved siden av hverandre, med et par unntak. De to bryllupslugarene på hoveddekk har en 140 cm bred queensize-seng.

Brodekk (øvre), kategori A

Det er ni lugarer på brodekket. Ved ankomst er det morgenkåpe, champagne og frukt på lugaren. På brodekk er det to toaletter begge kombinert med dusj.

Shelterdekk (midt), kategori B

Det er seks lugarer på shelterdekk, i tillegg til spisesal og salong. Her er det et toalett.

Hoveddekk (nedre), kategori C

Det er ti doble lugarer på hoveddekk, åtte av disse har enkeltsenger, en av disse har en ekstra køyeseng. På dette dekket er det fire toaletter, to av dem med dusj.

Hoveddekk (nedre), kategori C

Det er ti doble lugarer hoveddekk, to av disse har en 140 cm bred queen size seng. På dette dekket er det fire toaletter, to av dem med dusj.

Andre skip