Fred. Olsen Cruise Lines

Bringing the world closer to you

Fred. Olsen Cruise Lines er et tradisjonelt norskeid familierederi med over 160 års erfaring. 

Rederiets tradisjoner med mindre skip og spennende seilingsruter gjør et cruise med Fred. Olsen til en personlig cruiseopplevelse. Rederiet gjør seg bemerket med sin vennlige betjening, og de som ikke har vært på cruise med Fred.Olsen før kan se frem til den varmeste velkomst. Tidligere gjester vil føle ombordstigningen som et ”velkommen hjem”.
  • Antall skip: 4 (Balmoral, Black Watch, Boudicca og Braemar)
  • Destinasjoner: Afrika, Nord Europa, Rødehavet, Sør-Amerika og Amasonas, Asia, middelhavet og Kanariøyene, Karibien, Nord Amerika og verdenscruise
 

Mer om rederiet

Historien kan spores helt tilbake til 1848, til Hvitsten i Oslofjorden. Det hele startet da Fredrik Christian Olsen (kjent som den første Fred. Olsen) gikk inn i skipsfarten. Hans tidligste fartøy var tre seilskip på i overkant av 50 bruttotonn. Norske seilere og skipseiere hadde det vanskeligere enn folk flest på denne tiden, og lange vintermånedene gjorde livet enda tøffere og farligere. Innen den første Fred. Olsen døde i 1875 var hele 10 av hans 22 skip blitt ødelagt i løpet av hans tjeneste. Fredrik Christians to brødre, Petter og Andreas, gikk også inn i skipsfarten, med små flåter av seilskuter som startet i henholdsvis 1852 og 1860.

Det var Petters sønn, Thomas Fredrik (kjent som "den andre Fred. Olsen"), som fikk Olsen-navnet etablert som et av de mest betydningsfulle i norsk skipsfart. Han var en praktiserende sjømann som i en alder av 23 år overtok kommandoen av en av farens fartøy. I årene som kom tok Thomas Fredrik over styringen av flere og flere av skipene, hvor det største av disse var fullriggeren 
Morning Light. Ikke før i 1896 bestilte "den andre Fred. Olsen" dampskipet Bayard på 1.000 bruttotonnSiden den gang har det blitt en familieskikk at de fleste av fartøyene skal ha navn som begynner på bokstaven B.

Selskapet eies og drives i dag av familiens femte generasjon, og selskapet opererer nå innenfor ulike aspekter av cruise og passasjerskipshandel samt luftfart, skipsbemanning, skipsbygging og offshore-industri. I tillegg til transportbransjen, har Fred. Olsen-gruppen også interesser i luksushotellsektoren, eiendomsforvaltning, eiendomsutvikling og elektronikkbedrifter.


Rederiets tradisjoner med mindre skip og spennende seilingsruter gjør et cruise med Fred. Olsen til en personlig cruiseopplevelse. Rederiet gjør seg bemerket med sin vennlige betjening, og de som ikke har vært på cruise med Fred. Olsen før kan se frem til den varmeste velkomst. Tidligere gjester vil føle ombordstigningen som et ”velkommen hjem”.

Fred. Olsen har et stort antall tilbakevendende gjester og er kjent for den vennlige atmosfæren om bord. Her vil du møte vennlig mannskap, reisevante og glade mennesker, og det er lett å få kontakt med både mannskap og andre passasjerer.

De fleste av rederiets passasjerer er briter, og både innredning, underholdning og mat er tilpasset britene, men her finnes også visse skandinaviske innslag.

Alle seilingsrutene er unike og de har ofte tema, som for eksempel vin- eller golfcruise. Fred. Olsen Cruise Lines tilbyr seilinger mellom 12 og 14 dager, så dette er rederiet for de som synes at en uke er for kort.

Fred. Olsens skip passer for reisevante mennesker som ønsker et tradisjonelt cruise og er interessert i historie, kultur og destinasjoner. Målgruppen er par fra 50 år og oppover som ønsker et cruise i klassisk stil. De fleste passasjerene er britiske, men antall skandinaver er økende.

Kontakt oss for pristilbud/mer informasjon om Fred. Olsen Cruise Lines.
Les mer

E-katalog for 2016 - 2017

E-katalog for 2017 - 2018

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive