Britannia


  • Tonnasje: 141.000

  • Lengde: 330 m

  • Passasjerkapasitet: 3.647 (basert på to personer i hver lugar)

  • Mannskap: 1.350

  • Byggår/Renovert: 2015

  • Registreringsland: Bermuda


Britannia startet sine seilinger i mars 2015 og er det nyeste skipet i P&O Cruises' flåte. Med en vekt på 27.000 tonn mer og med plass til 547 flere passasjerer enn rederiets nest største skip, Azura, er Britannia med god margin P&Os største skip. Skipet er også det største som noensinne er bygget spesielt for det britiske cruisemarkedet. Skipet er familieorientert og passer for både yngre reisende, barnefamilier og eldre cruisere. 

Designbyrået som står bak Britannias interiør, Richmond International, har tidligere jobbet for mange britiske hoteller - deriblant The Langham, Mandarin Oriental Hyde Park, Intercontinental Hotel London og Four Seasons Hampshire. Atmosfæren om bord er gjennomgående britisk, og skipet gir sine passasjerer følelsen av å være på et luksushotell. Britannia er likevel ikke prangende - alt ligger i detaljene og den diskret luksusen om bord. Det gjennomgående fargetemaet er nautisk blått og kremfarget med myke gråtoner og hint av gull og sølv. 

Om bord finnes populære P&O-varemerker som The Glass House, Atul Kochhcars Sindhu Restaurant og Crows Nest Bar, samt nyheter som et TV-studio og The Cookery Club (den første kokkeskolen på et britisk skip!). Målet er å inkorporere rederiets historie med moderne design for å nå nye kundegrupper.

Britannia handler i stor grad om mat. Rederiet har hentet inn flere kjendiskokker og -vinkjennere, deriblant James Martin (mannen bak The Cookery Club), Marco Pierre White, Atul Kochhar og vinguru Olly Smith. I tillegg er det mulig å delta i matlagingskurs (utvalgte seilinger) med Eric "Cake Boy" Lanlard og osteeksperten Charlie Turnbull.

I forbindelse med skoleferier vil det være mange barnefamilier og gjester i 40-årene om bord. For utenom offisielle ferietider, og på lengre seilinger, vil gjennomsnittsalderen øke til rundt 60 år - og da med få eller ingen barn om bord.

Dresskoden om bord består typisk av fire formelle kvelder i løpet av et 14 netters cruise. Den resterende dresskoden går innunder det rederiet omtaler som "evening casual" (bukse og skjorte for menn, drakt eller kjole for kvinner). De fleste av P&Os gjester tenderer til å kle seg "uformelt elegant" på kveldstid. Vær oppmerksom på at selv om Britannia er et familievennlig skip med en avslappende atmosfære, vil mørk dress være dresskoden i offentlige rom på formelle kvelder - denne dresskoden gjelder også eldre barn.

Alle utvendige lugarer om bord er med privat balkong.

Se dekksplan for Britannia 2015-16 her.

Du kan lese mer om Britannia på P&Os nettsider her.

 

Se film fra Britannia her:


E-katalog for 2017-19

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive