Cruise fra/til Kotor







Intro

Det er få eller ingen rederier som har Kotor som utgangspunkt/avreisehavn, men mange cruiseskip seiler innom denne vakre byen. Og det med god grunn...

Kotor har bakgrunn fra 400-tallet f.Kr. og regnes gjerne som den vakreste og best bevarte byen i Montenegro. Kotor ligger bortgjemt innerst inne i Kotorbukta, i den nordlige delen av landet og ved kysten av Adriaterhavet. Mange nordmenn skryter uhemmet av Kotor som cruisedestinasjon, mye på grunn av den fantastiske inn-/utseilingen. Byen har utviklet seg rundt Stari Grad ("gamlebyen" på det lokale språket) som er Kotors mest kjente landemerke. Den venetianske arkitekturen og Kotors godt bevarte bymurer er vernet av UNESCO som del av Verdensarvlisten. 

Montenegro er et av de mest kuperte landene i Europa, og Kotor er intet unntak: Den spektakulære naturen - deriblant med de bratte fjellene som stuper rett ned i vannkanten - gjør byen til en naturopplevelse av de sjeldne!


Cruisehavn

Kotor er en liten by med en liten havn. Mindre skip kan legge til ved havnen, mens større skip ankrer opp i bukten. Cruisehavnen består av en liten terminal og er lokalisert et steinkast fra gamlebyen.


Klima

Kotor har et fuktig subtropisk klima med juli og august som varmeste måneder (opptil 28 grader), og desember - februar som kaldeste måneder.


Severdigheter & shopping

Kotor består av mange restauranter, barer og butikker, men mange cruiseturister velger å bruke dagen til å utforske naturen og de mange flotte utsiktsstedene som omringer byen. Det kanskje vakreste ved Kotor kan man oppleve allerede på vei inn til havnen; nemlig Kotorbukten. Innseilingen tar ca. 1 time og skipene legger gjerne til tidlig på morgenen, så her lønner det seg å sette på vekkerklokken. Gamlebyen er også noe man virkelig bør få med seg ved besøk i denne byen. Gamlebyen ligger kun et steinkast fra cruisehavnen - en attraksjon man har tid til, selv om man kun skulle ha et par timer til rådighet før omborstigning. St. Tryphon-katedralen og St. Nikola-kirken er også blant Kotors mest populære severdigheter. Byen har i tillegg et maritimt museum samt flere gallerier for de kunstinteresserte. 


Sol & bad

Det er få eller ingen sandstrender i Kotor eller i umiddelbar nærhet, og vannet i Kotorbukten egner seg ikke spesielt godt for bading. Man bør heller bruke tiden på den fantastiske naturen, den spennende historien i gamlebyen eller på shopping og et godt måltid i byens pittoreske gater. En avkjølende dukkert bør man kanskje heller nyte på skipet etter endt sightseeing.


Utflukter

De ulike rederiene tilbyr forskjellige utflukter, men her er noen ekskursjoner/aktiviteter som fint kan organiseres på egenhånd:

  • Gå de drøyt 1000 trappetrinnene langs den gamle bymuren for å besøke det lille fortet på oversiden av gamlebyen. Fantastisk utsikt over byen og Kotorbukten. Turen opp tar omtrent 30 minutter og koster ca. EUR 3 per person. Start gjerne tidlig på morgenen, så slipper du den verste varmen og den største folkemengden. Husk gode sko og vannflaske. 
  • Opplev Kotors høydepunkter og de nærliggende områdene på sightseeing med en lokal arrangør.
  • Nyt den vakre naturen på båttur i Kotorbukta.


BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive