Cruise fra/til Venezia (Italia)


Intro

Italienske Venezia er berømt for sin skjønnhet og er som et levende museum med sin vakre arkitektur. Byen er anlagt på 118 større og mindre øyer, og det meste foregår på vannet. Innbyggere, turister, ambulanser, politi og postvesen - alle navigerer seg frem på kanalene.

Markusplassen er byens kjerne og herfra er det lett å orientere seg. Her ligger Dogepalasset, Markuskirken og Kampanilen (klokketårnet). Canal Grande er byens hovedferdselsåre og langs denne ligger mer enn 200 palasser og kirker.
 
 
Transport & Avstander

Flyplassen Marco Polo ligger i Tessera ca. 8 km. nord for byen. Man kan ta taxi, tog, buss, vanntaxi eller vannbuss inn til sentrum.
Siden byen er bilfri, er den enkleste måten å komme seg rundt på med ”vannbussene” Vaporetto (ACTV). Prisene starter på € 7 for rimeligste billett. Båtene går hele tiden og man trenger sjelden vente mer enn 5 minutter. Man kan gå av og på som man ønsker, så dette er i seg selv en veldig fin måte å oppleve Venezia på.
 
Noen flyselskaper velger å benytte den noe rimeligere flyplassen i Trevisio som ligger ca. 45 minutter fra Venezia med tog. Turen tar cirka 80 minutter med buss, og koster € 5.
 
Skal man til Lido de Jeselo, Porto Santa Margherita eller Caorle kan man ta buss (ATVO) fra Marco Polo.
 
 
 
Cruisehavn

I Venezia finnes to cruisehavner: Marittima som tar i mot de største skipene, og San Basilio hvor mindre skip legger til. De fleste cruiseskipene legger til ved Marittima.

Fra Marco Polo er taxi, buss eller båt gode alternativer for å komme seg til Marittima. Flybussen går til Piazzale Roma, tar rundt 30 minutter og koster ca. € 3. Fra Piazzale Roma tar det ca 7-10 minutter å gå til cruiseterminalen. Har man mye bagasje kan man ta taxi, og i cruisesesongen går det vanligvis shuttlebusser på lørdager og søndager.

En privat vanntaxi fra flyplassen er kostbart, men tar man bussbåten (Alilaguna – blå linje), så er prisen en helt annen (ca. € 14). Denne båten bruker ca 1 time og 45 minutter, og hvis man har tid så er dette en utrolig fin tur!

Dersom man ankommer Venezia med bil, finnes det parkeringsmuligheter ved Marittima.

Ved San Basilio finnes stoppet Vaporetto, og herfra kan man ta rute 61, 62 og 82 inn til sentrum.
 
 
Klima

Den viktigste turistsesongen er fra april til november, men Venezia er også en travel by ved jul, påske, karnevalet i februar og filmfestivalen i august. Den mest behagelige tiden av året å besøke byen på, er i begynnelsen og slutten av turistsesongen. Da er byen mindre befolket og været er mildt. Sommersesongen kan være veldig hektisk, med store menger mennesker.

Om vinteren er Venezia på sitt mest mystiske - og hvis det snør eller er tåkete, på sitt mest magiske. Tidlig på våren og høsten har Venezia en roligere sjarm. Det er mye enklere å finne en ledig plass i restaurantene, og køene for å komme inn på museer er mye kortere.
 
 
 
 
Severdigheter & shopping

Markusplassen med Markuskirken og Dogepalasset
Sukkenes bro og Rialto broen er to yndede turistmål.
For å få en flott utsikt over byen kan man klatre opp alle de 136 trinnene i Kampanilen på Markusplassen.

En gondoltur på Ganal Grande er et ”must”. Kunstgalleriet Accademia huser en enorm samling av venetiansk kunst fra fem forskjellige århundrer, og like ved Accademia ligger Guggenheim-museet med en av Europas beste samlinger av moderne kunstnere som Dali, Kandinsky og Picasso.
 
Området rundt Markusplassen er fullt av eksklusive butikker, mens det langs Merceria finnes steder hvor man kan handle til mer fornuftige priser.

I Torre dell Orologio, gaten som fører fra Markusplassen opp mot Rialtobroen, ligger de beste sko- og klesbutikkene. Her ligger også en del antikvitetsbutikker. De som foretrekker store shoppingsentre må belage seg på en tur inn til fastlandet. Nærmeste by er Mestre.
 
 
 
Sol & bad

Kun 15 minutter med båt fra Markusplassen ligger stranden Lido.
Byen Lido de Jeselo er et badeparadis som har blitt svært ettertraktet de siste årene. Byen ligger 4 mil fra Venezia og byr på en 15 kilometer velholdt sandstrand som bukter seg langs byens hovedgate. Om kveldene stenges hovedgaten for trafikk og forvandles til en gågate med yrende liv, stemningsfulle piazzaer, butikker, barer og restauranter. I Lido de Jeselo finnes aktiviteter for de fleste; gokart, seiling, golf og Aqualandia som regnes som Italias flotteste badeland. Man kan også leie sykkel og ta en tur til småbyene i området.

1 mil vest for Lido de Jeselo ligger Cavallino - et turistmål som passer for de som vil bo i roligere omgivelser. Cavallino ligger ca. 5 mil fra Venezia. Den 15 kilometer lange sandstranden bukter seg langs byens hovedgate.

Caorle er en sjarmerende by 8 mil nordøst for Venezia. På hver side av bykjernen strekker den langgrunne sandstranden seg flere kilometer i hver retning. På tross av turismen er atmosfæren genuint italiensk. I gamlebyen har husene beholdt sin sjarm, og det er smale, brosteinsbelagte gater med trattoriaer og vinbarer. I denne pittoreske småbyen er det liv året rundt. Stranden er livlig med langgrunn sandstrand.

Ca. 4 km. fra Caorle ligger det barnevennlige badestedet Porto Santa Margeherita. Stedet er lite, men har bra utvalg av restauranter, barer og butikker.
 
 
Utflukter

De ulike rederiene tilbyr forskjellige utflukter, men her er noen eksempler på utflukter som tilbys og som man eventuelt også kan organisere på egenhånd.
  • Uflukt til til øyene Murano og Burano
  • Gondoltur
  • Sightseeing og vandreturer som inkluderer de mest kjente severdighetene
 
Finn & bestill cruise fra Venezia her.


BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive