Cruise fra/til Trieste (Italia)


Intro


Trieste er en havneby beliggende helt nordøst i Italia, rett ved grensen til Slovenia. Byen er hovestad i regionen Friuli-Venezia Giulia og i provinsen Trieste. Flere cruiserederier har Trieste på sine seilingsruter, deriblant har Costa Cruises, MSC Cruises, Cunard og Regent Seven Seas Cruises skip som seiler til/fra Trieste.

 

Avstander og transport


Den internasjonale flyplassen Ronchi dei Legionari ligger ca. 33 km fra Trieste sentrum og omtrent 35 km fra cruiseterminalen. Fra flyplassen kan man enten bestille transfer via rederiet, ta en taxi (ca. EUR 50) eller ta lokalbussen (nr. 51) mot Trieste og gå av på Stazione Centrale. Buss tar omlag 55 minutter og taxi tar ca. 35 minutter. Fra sentralstasjonen er det ca. 800 meter til cruisehavnen. Veibeskrivelse dersom man går fra sentralstasjonen til cruiseterminalen: Gå ut hovedutgangen på stasjonen, ta til høyre, deretter til venstre og inn på Corso Cavour. På sjøsiden vil du få øye på terminalbygget Trieste Maritime Station/Stazione Marittima. Følg skilting mot "Stazione Centrale" dersom du ankommer i bil.

 

Cruisehavn


Trieste Maritime Station, som også benyttes som et kongressenter, ligger i hjertet av Trieste. Trieste Maritime Station opererer både som cruiseterminal og billettkontor for ferjer og drosjer. Dersom man avslutter cruiset i Trieste, er det taxi tilgjengelig på havnen fra klokken 08:00 til 24:00. Cruisehavnen i seg selv tilbyr ikke mange fasiliteter. Det anbefales derfor at man heller tar den korte spaserturen inn mot Trieste sentrum for sightseeing og shopping. Piazza Unità d'Italia ligger kun et steinkast fra cruiseterminalen og er et populært møtested med kafeer og bygninger av arkitektonisk interesse. Trieste er ansett som en av verdens mest berømte kaffebyer (Illy), så sørg for at du tester en av de lokale kafeene hvis du er i byen.

 

Klima


Trieste har et fuktig subtropisk klima med juni, juli og august som normalt varmeste og tørreste måneder. Desember, januar og februar regnes som årets kaldeste måneder, da med en gjennomsnittstemperatur på ca. 4 varmegrader. 

 

Severdigheter og shopping


Castelllo Miramare, eller Miramare slott, ble bygget i perioden 1856 - 1860 og ligger langs strandlinjen, ca. 8 km fra Trieste sentrum. Slottshagen her er spesielt verdt et besøk! Man bør også ta seg tid til å se gamlebyen i Trieste samt museer som Revoltello Museum (moderne kunstmuseum), Diego de Henriquez (krigsmuseum) og Civico Museo di Storia Naturale di Trieste (naturhistorisk museum).

En annen populær severdighet i Trieste er Victoria Lighthouse - et fyrtårn som ligger i Gretta Hill, på nordsiden av byen. Byggingen av Victoria Lighthouse startet i 1923 og ble bygget for å minnes de som døde under første verdenskrig. Victoria Lighthouse ble ferdigstilt i 1927 og er, med en høyde på 68 meter, verdens åttende høyeste fyrtårn!

Grotta Gigante er, som navnet tilsier, er enorm grotte som ligger i åsene nordvest for Trieste. Grotta Gigante ble utforsket for første gang i 1840, og går i dag for å være verdens største turistgrotte. Grotten består av et enormt kammer med en lengde på hele 168 meter. Grotten er dessuten 76 meter bred og nesten 100 meter høy!

Palmanova Outlet Village er et populært shoppingsted for både lokale og turister. Med sin beliggenhet mellom Trieste, Venezia og Udine, er stedet også svært attraktivt for besøkende fra nabolandene Østerrike, Slovenia og Kroatia. Over 90 merkebutikker tilbyr mellom 30 og 70% rabatt på ordinærpris, og man kan til og med dra nytte av taxfree-goder. Palmanova Outlet Village er åpent 7 dager i uken og ligger ca. 5 mil nordøst for Trieste.

For vintage- og second hand-shopping, er butikken Katastrofa er en av favorittene i Trieste. Eierne her har laget en butikk som ligner en kombinasjon av både vintage- og bruktbutikk, kunstgalleri og antikkmarked. Katastrofa ligger kun et steinkast fra cruiseterminalen, i gaten Via Armando Diaz. Andre populære butikker i Trieste er Zadnik Calzature (en liten skobutikk i sentrum av byen), Droggeria Vittorio Toso på torget Piazza San Giovanni (et apotek med naturlige produkter hvor inventaret er omtrent identisk som under åpningen i 1906), samt sjokoloadebutikken Caffe dei Specchi på torget Piazza Unità d'Italia (kjent for å tilbyr kanskje Italias beste Peratoner-sjokolade). Butikken er dessuten en direkte refleksjon av grunnlegger Guiseppe Faggiottos lidenskap for å lage verdens beste søtsaker.

 

Sol og bad


Fra april til oktober er den 4 km. lange strandpromenaden Lungomare et svært populært sted for innbyggerne av Trieste. Dette er imidlertid ikke en strand, men heller et daglig samlingssted for bading, soling, piknik og fester. Strandpromenaden strekker seg fra sentrum av byen, helt fra Castello Miramare til marinaen. Langs Lungomare finner man den familiedrevne Chiosco Bivio Inn hvor det alltid er en livlig atmosfære, god musikk og et avkjølende glass hvitvin for kun €1.50.

Når det gjelder strender i Trieste, er ikke utvalget det største. Det anbefales derimot at man tar tidlig buss til Grado - en koselig kystby med bademuligheter, beliggende ca. 5 mil øst for Trieste.


Utflukter


De ulike rederiene tilbyr forskjellige organiserte utflukter i Trieste sentrum og i nærområdene. Her følger imidlertid noen tips til utflukter man kan organisere på egenhånd:

  • Dagstur til Ljubljana, hovedstaden i Slovenia. Byen ligger ca. 1 times kjøretur nordvest for Trieste og er en romantisk og grønn by som er vel verdt et besøk, hvis man har mulighet.
  • Opplev grottene i Postumia, beliggende ca. 45 minutters kjøretur fra Trieste, over grensen til Slovenia.
  • Sightseeing i Trieste og nærliggende områder, inkludert Castello Miramare, Victoria Lighthouse, etc.
  • Opplev den fantastiske solnedgangen fra strandpromenaden Lungomare eller fra Molo Audace.
  • Nyt den slående utsikten fra Strada Vicentina.
  • Bli med en av hydrofoilbåtene på oppdagelsesferd langs Adriaterhavskysten. I løpet av dagen får man oppleve en rekke kystbyer - deriblant Istria (Kroatia), Piran (Slovenia) og Pula (Kroatia). Daglige avganger fra Trieste (ikke onsdager). NB! Fordi man krysser flere landegrenser i løpet av utflukten, må man sørge for å ha med seg pass. Det anbefales dessuten at man kjøper billett dagen før for å sikre seg plass og for å unngå lange køer.

Finn & bestill cruise fra/til Trieste her.


BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive