Cruise fra/til Tenerife


Intro

Velkommen til Tenerife og hovedstaden hvor gammelt møter nytt: Santa Cruz de Tenerife! 

Tenerife er den største og mest folkerike av de syv bebodde Kanariøyene - kanskje også den frodigste og vakreste av dem. Det er gode temperaturer her året rundt, med et gjennomsnitt på 23 grader (på dagtid). Klimaet gjør Tenerife til et yndet reisemål også på vinterstid, kun en 5-6 timers flytur unna Norge! Vi anbefaler deg å gå iland her - uansett hvor flott skip du er på - for Santa Cruz (grunnlagt i 1494) er vel verdt et besøk.

Tenerife ligger ca. 300 km. fra det afrikanske kontinent og omtrent 1.300 km. fra Spanias fastland. Tenerife tilhører provinsen Santa Cruz de Tenerife og er spesielt kjent for (den fremdeles aktive) vulkanen Pico del Teide/Mountain Teide - Spanias høyeste fjell og verdens tredje største vulkan!


Avstander & transport

Det er to internasjonale flyplasser på Tenerife (syd og nord på øya). Den største av disse er Tenerife North Airport, og herfra tar det ca. 20-25 minutter med bil/taxi til cruisehavnen. Fra Tenerife South Airport vil kjøreturen ta bortimot 2 timer.


Cruisehavn

Skipene legger til i den store cruisehavnen Santa Cruz ("port of Santa Cruz") som ligger nordøst på øya -  ca. 15 minutters gange fra bykjernen. Det er som regel taxier til rådighet på cruisehavnen, men det er heller ingen dum idé å vandre inn til bykjernen langs den fine strandpromenaden (Avenida Maritima). Promenaden ligger rett utenfor havneområdet, og langs den finnes et stort utvalg butikker, kafeer, restauranter og nattklubber.


Klima

Tenerife har et godt og varmt klima året rundt med en dagtemperatur på 23 varmegrader i snitt. Den sørlige delen av øya har et tørrere  og mer solrikt klima, noe som naturen her også bærer preg av. Nordlige deler av Tenerife har derimot flere regnværsdager, og den frodigste naturen finner du derfor her. De varmeste månedene på Tenerife er juni - september, men man kan fint oppleve sol og varme også på vinterstid (desember - februar). Den mest populære tiden for besøk på Tenerife er april - oktober.


Severdigheter & shopping

Museo de la Naturaleza y el Hombre er byens fremste attraksjon. Den spennende blandingen av naturvitenskap og arkeologi gjør museet til et av de aller beste på Kanariøyene! Adressen er Calle Fuente Morales. En annen populær severdighet er byens eldste kirke (Iglesia de Nuestra Señora de la Concepciòn). Kirken ble opprinnelig bygget i 1498, men dagens bygg er fra 1600- og 1700-tallet.

De kunsinteresserte ka ha glede av å ta en titt på galleriet i den moderne og dramatiske bygningen 
Tenerife Espacio de las Artes (TEA). Adressen er Avenida de San Sebastiàn 10. Et tips dersom man ønsker å utforske sentrum av Santa Cruz, er å starte ved Plaza de Espana. Dette er et koselig torg hvor flere av byens gågater møtes, og det er veldig stemningsfullt på kveldstid. Torget har ikke mye annet enn et par kafeer, resutauranter og småbutikker, men det er et fint sted for en pause - gjerne i skyggen fra trærne. Sightseeing-turer starter også gjerne på dette torget.

Markedet Mercado Municipal Nuestra Senora de Africa ligger midt i Santa Cruz og er en populær attraksjon blant mange turister. Dette er et autentisk lokalt marked med et yrende folkeliv. Adressen er Avenida de San Sebastian 51 og markedet anbefales spesielt å besøke lørdager/søndager.

Dersom man har mye tid til rådighet, anbefales en fergetur til naboøya 
La Gomera og nasjonalparken Garajonay. Garajonay er også et ypperlig sted for gåturer - deriblant til Alto Garanojay som er La Gomeras høyeste fjell (1480 m.o.h.). Parken tilbyr også guidede kjøreturer med buss.


Sol & bad

Det er ingen badestrender i Santa Cruz, men kun en 15 minutters kjøretur nordover finner man den langstrakte og populære Playa de las Teresitas. Den gylne sandstranden er ca. 1,5 km. lang og fra sentrum går det busser hit ca. tre ganger i timen.


Utflukter


De ulike rederiene tilbyr forskjellige utflukter, men her er noen eksempler på utflukter som fint kan organiseres på egenhånd:
  • Sightseeing (på egenhånd eller gjennom et av de mange selskapene) i sentrum av Santa Cruz
  • Fergetur til naboøya La Gomera (Garanojay Nasjonalpark).
  • Sol og bad på stranden Playa de las Teresitas
  • Et besøk på det autentiske markedet Mercado Municipal Nuestra Senora de Africa

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive