Cruise fra/til Savona (Italia)

Intro

Savona er en by i Liguria i Italia og en av de større byene på den italienske rivieraen. Den ligger kun 4 mil fra Genova mot den franske grensen. Byen er mindre prangende enn noen av nabobyene, men byen har en lang historie og mye flott arkitektur. Byen var en gang sentrum for Italias stål- og skipsindustri.


Transport og avstander

Skal man reise på cruise fra Savona så kan man fly til Milano, Genova eller Nice. Fra alle disse flyplassene er det gode togforbindelser videre til Savona. Fra Milano tar turen mellom 2,5 og 3 timer avhengig av hvilket tog man tar. Fra Genova tar det 30 minutter til 1 time - avhengig av hvilket tog man tar. Kjører man bil eller taxi tar turen ca 30 minutter. Taxi koster rundt 80 Euro. Fra Nice tar turen mellom 2,5 og 3,5 timer avhengig av hvilket tog man tar. Togstasjonen i Savona ligger ca 10 minutter med taxi fra havnen. 

Costa Cruises tilbyr transfer fra Genova, Nice og Milano men transfer må forhåndsbookes.
  
 
Cruisehavn

Cruiseterminalen heter Palacrociere Savona og er Costa Cruises hjemmehavn. Det finnes parkeringsmuligheter i tilknytning til terminalen. Herfra er det ca 300 meter over en liten bro før man er i sentrum av Savona.
 
 
 
Severdigheter

Savona er hjembyen til den kjente oppdageren Kristoffer Columbus, og han hedres på forskjellige plasser i byen.
Det er obligatorisk at man tar seg en titt på fortet ved navn Priamar, som huser byens arkeologiske museum og som har en lang og fascinerende historie bak seg. Byen er rik på underfundige bygninger som for eksempel tårn, kirker, klostre, katedraler og palasser. Tårnet La Torretta er selve symbolet på Savona og står ved inngangen til havnen.
 

Klima

Savona har et typisk middelhavsklima med milde, fuktige vintrer og varme, tørre somrer.


Sol & Bad

Savona har lange fine sandstrender som innbyr til strandliv med bading, surfing, avslapping, snorkling og mye mer.

 
Utflukter

De ulike rederiene tilbyr ulike utflukter, men her er noen eksempler på utflukter som tilbys og som man eventuelt også kan organisere på egenhånd.
  • Utflukt til Monaco
  • Akvariet i Genova
  • Utflukt til Genova
  • Shoppingutflukt til Serravalle

Finn & bestill cruise fra/til Savona her.


BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive