Cruise fra/til Santorini


Intro

Santorini er en gresk øy i Sør-Egeerhavet, beliggende omtrent 200 km. sørøst for det greske fastlandet. Santorini tilhører øygruppen Kykladene

Santorini blir gjerne omtalt som Hellas' vakreste øy og og er en populær destinasjon - både blant cruisepassasjerer og andre turister. Øya kjennetegnes av sin dramatiske natur og fortryllende solnedganger. Kommunen Santorini består av de befolkede øyene Santorini og Therasia, samt de ubefolkede øyene Aspronisi, Khristiana, Nea Kameni og Palaia Kameni.


Avstander & transport

Flyplassen på Santorini ligger rett nord for byen Kamari. Herfra er det daglige forbindelser til Athen (året rundt), i tillegg til en betydelig chartertrafikk fra april til oktober. Fra flyplassen til hovedstaden Thira/Thera (uttales "Fira"/"Fera") tar det ca. 10-15 minutter med taxi, avhengig av trafikk. De fleste hotellene ligger i nærheten av hovedstaden eller i den lille byen Oia (nord på øya), og det er dermed også her det er mest folksomt i turistsesongen. 


Cruisehavn

Cruisehavnen på Santorini er lokalisert ved foten av Caldera-klippene i Thira/Thera. Havnen har ingen cruiseterminal og man blir eskotert til land via små tenderbåter. I høysesong kan det være så mange som 80.000 besøkende på øya per dag, og det hender at det er opptil 5 cruiseskip inne samtidig! Dette gjør Santorini til en av de travleste havnene i verden! Man skal med andre ord være oppmerksom på at ilandstigning her kan innebære litt ekstra ventetid.

Fra havna og opp til sentrum benyttes som regel esler eller taubane som transportmiddel. Man kan også velge å ta beina fatt på den bratte veien til toppen.


Klima

Santorini er den eneste lokaliteten i Europa, i tillegg til Anafi, som har varmt ørkenlignende/tørt klima. De varmeste månedene er normalt juni - september med temperaturer på rundt 25-28 varmegrader.


Severdigheter & shopping

Santorini er blant annet kjent for sine spennende gallerier samt småbutikker som selger alt fra smykker og kunst til suvenirer og klær. De fleste postkortbildene fra Santorini er tatt fra den populære turistbyen Oia som ligger helt nord på øya. Mange velger også å besøke en eller flere av Santorinis vingårder. Ellers er det mange restauranter og barer med fantastisk utsikt over havet og de nærliggende øyene. 


Sol & bad

Strendene på Santorini skiller seg fra de fleste andre greske strender: Røde og svarte vulkanske steiner på stranden og bratte klipper gir en pittoresk atmosfære. Noen populære strender er Kamari, Red Beach, Vlychada og Cape Columbo.


Utflukter

De ulike rederiene tilbyr forskjellige utflukter, men her er noen aktiviteter/ekskursjoner som fint kan organiseres på egenhånd: 
  • Ta turstien fra Thira/Thera til Oia, langs vestkysten av Santorini (ca. 11 km.) - en spasertur som tar i overkant av to timer. Fabelaktig utsikt!
  • Organiser en båttur med reisefølget, enten via rederiet eller en av de lokale arrangørene.
  • Opplev den spektakulære solnedgangen fra vakre Oia.
  • Besøk en eller flere av Santorinis vingårder.

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive