Cruise fra/til Palma de Mallorca (Spania)


Intro

Palma de Mallorca (Palma) tilhører Spania og er Balearenes nydelige hovedstad. Byen er ikke så stor, men den har puls og kan by på det meste av det en storby kan. Her kan man shoppe i elegante butikker og velassorterte varehus, spasere langs strandpromenaden og se fiskebåtene som ligger side om side med yachtene, nyte livet på en koselig kafé eller rusle rundt i de gamle bydelenes trange små, gater. Utvalget av restauranter og nattklubber er stort.

På tross av turister har byen klart å beholde sitt et ekte og genuint spansk særpreg. På torget Placa de la Reina ligger Palmas sjel.

 
Cruisehavn

De fleste skipene legger til ved Paraires og Poniente som betjenes av Estacion Maritima terminal 1, 2, 3 og 4. Estacion Maritima er en moderne ferje- og cruiseterminal beliggende ca 5 km fra sentrum. Går man til sentrum tar turen ca 40 minutter hvis man går langs sjøsiden. Et annet alternativ er taxi som koster rundt 10 Euro. Det går også buss inn til sentrum hvert kvarter (Buss nr 1). Denne bussen går også hele veien til flyplassen.

Noen skip legger også til Dique Del Oeste som betjenes av Estacion Maritima terminal 5. Her ligger man enda litt lenger unna sentrum og taxi anbefales.

De fleste rederiene tilbyr transport til sentrum enten de legger til ved terminal 1, 2, 3, 4 eller 5.
 
 
Transport og avstander

Taxiene har takstameter og prisene er gode.
Flyplassen ligger ca 8 km øst for Palma. Buss nr 1 fra flyplassen til Palma sentrum tar rundt 30 minutter. Bussen går også til cruisehavnen.

Hop on Hop Off buss er en fin måte å se byen på.  Bussen stopper ved cruiseterminalen og er dermed et godt utgangspunkt for de som vil på sightseeing på egenhånd.
 

Klima

Juni, juli og spesielt august er høysesong hva gjelder sol og bad-turister. Våren er deilig med blomstrende natur, men dersom du ønsker å kombinere Mallorca-opplevelsen med et bad kan det lønne seg å drøye reisen til høsten.
 

Severdigheter & shopping

Gamlebyen Casco Antiguo ligger midt i Palma og er et trivelig område for rolig spasering og en drikk på en av de mange hyggelige utekafeene.

Den massive katedralen er byens midtpunkt og ruver i landskapet når du nærmer deg sentrum fra sjøsiden. Den er byens best besøkte severdighet og regnes som Spanias fremste gotiske byggverk.

Slottet Bellver er et gotisk slott fra 1400-tallet og huser Palmas historiske museum.  Slottet ligger en ca ti minutters fottur opp bakken fra Estacion Maritima og herfra har man en fantastisk utsikt til havnen. Rundt slottet er det et flott parkanlegg.
Vest for sentrum ligger turistattraksjonen Pueblo Espanol. Her finner man hele Spania i miniatyr og denne minibyen regnes som en av de beste i sitt slag.

Ta en tur inn samtidskunstmuseet Es Baluard. Nyt et glass Cava på den store, fine terrassen med utsikt over havnen og gamlebyen.
 

Porto Pi er det mest kjente kjøpesenteret i Palma og her finnes det meste. Det finnes også to El Corte Ingles sentre. I gatene rundt Placa Major et det muligheter for tilfredsstillelse av shoppinggalskap. I Avenida de Jaime III og Passeig des Born finnes alt som er trendy og eksklusivt. Gamlebyen har også noen shoppinggater. Forsøk Via Sindicato eller gaten San Miguel.
 

Sol & Bad

Ikke langt fra katedralen ligger stranden C'an Pere Antoni Beach som er 750 m lang og 15 m bred. Det er ikke mange strender i selve Palma by, men reiser man litt ut av byen ligger badestedene på rekke og rad.

5 km vest for Palma ligger badebyen Cala Mayor. I det litt kuperte feriestedet er den fine, lille sandstranden selve hjertet mens hovedgaten Joan Miró er pulsåren.

Ca 15 min med buss fra Palma by ligger Playa de Palma og San Castilla. Playa de Palma er en rendyrket turistby mens San Castilla står for det mer genuine innslaget. De to stedene er mer eller mindre sammenvokst og har lang, finkornet sandstrand. 25 min med buss fra Palma ligger Palma Nova/Magaluf.  Strandpromenaden er velkjent med trendy barer og et stort utvalg restauranter. Våren og sensommeren er en utmerket tid for familier og det eldre publikum.
 
 
 
Utflukter

De ulike rederiene tilbyr forskjellige utflukter, men her er noen eksempler på utflukter som tilbys og som man eventuelt også kan organisere på egenhånd.
  • Sykkelturer i Palma
  • Vandretur
  • Mountain bike sykling i Santa Posa
  • Vinsmaking
  • Strandutflukter
  • Utflukt til landsbyen Valdemossa som ligger på 400 m høyde omgitt av høye fjell
  • Utflukt til Cuevas Del Drach (drages hule) – verdens største underjordiske innsjø

Finn & bestill cruise fra/til Palma de Mallorca (Spania) her.

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive