Cruise fra/til Genova (Italia)


Intro

Genova er en havneby i det nordlige Italia og hovedstad i regionen Liguria. Byen er den sjette største i Italia og er et naturlig knutepunkt for trafikk og kultur med sin beliggenhet mellom Europa og Middelhavet. Det er omtrent 620 000 innbyggere i Genova og cirka 890 000 som tilhører storbyområdet. Byen byr på rikt historie- og kulturliv hvor deler av gamlebyen er innskrevet på UNESCOs verdensarvliste.


Avstander & transport

Cruisehavnen i Genova ligger 7,4 km fra Genova flyplass. Taxiene har takstametre og det vil lønne seg å benytte seg av taxi fra flyplassen. Det går også buss fra Genova flyplass, men denne stopper ved togstasjonen Piazza Principe, herfra må man ta taxi videre til havnen. Det går ingen tog fra flyplassen til cruisehavnen. Dersom man ankommer havnen med bil fra Genova: følg motorveien mot Genova - kjør av ved Genova Ovest -  ta til slutt av av mot Porto. Dette vil ta deg til cruiseterminalene. Hvis du kjører fra Malpensa: følg motorveien mot Milano (50-60 km) - ta av ved Genova-Bolgona - følg skiltning mot Genova følg skiltning mot Genova Ovest - ta av mot Porto


Cruisehavn

Genovas havn brer seg over 20 km langs kysten og inneholder 13 terminaler hvor alle skip i alle størrelser kan legge til. Å ankomme Genova med cruiseskip er spesielt da det er som å legge til kai midt i byen. Havneområdet omtales som en «by i byen» hvor det finnes egne veier, togskinner, stasjoner, sentre og fasiliteter. En mindre del av kaien er designet for passasjerskip, mens størstedelen er tilpasset større lasteskip. Havnen er siden 1903 styrt av en havneautoritet med hovedkontor i Palazzo S. Giorgio.


Klima

Genovas klima er  typisk Middelhavsklima med milde, fuktige vintre og varme, tørre somre. Den årlige gjennomsnittstemperaturen i Genova er 19 grader på dagtid og 13 grader på natten. De kaldeste månedene er desember, januar og februar hvor temperaturene i gjennomsnitt ligger rundt 12 grader på dagtid. De varmeste månedene er juli og august med gjennomsnittstemperaturer på 35 grader på dagen.


Severdigheter og shopping

Genova er en historisk by med rikt kulturliv. Av de mest populære severdighetene i byen er blant annet katedralen San Lorenzo verdt et besøk. Et annet kjent symbol i Genova er the Lanterna - et 117 meter høyt fyr som man også kan se fra sjøen og cruisehavnen. Den nyrestaurerte fontenen på Piazza de Ferrari er også et populært turistmål i byen. I nærheten finner man også operaen, the Doge's Palace og huset som sies at er Christopher Columbus' fødested. På den gamle havnen kan man besøke distriktet Boccadasse som karakteriseres av gamle, fargerike båter. Herfra kan man spasere gjennom Corso Italia - den 2,5 km lange promenaden hvor man blant annet Genovas beste is selges. Utenfor bykjernen, men samtidig innenfor dens 33 km lange kyst, finnes Nervi -  en naturlig inngangsport til den østlige rivieraen, og Pegli som tar deg til den vestlige rivieraen. 

Genova ble "gjenfødt" etter at byens mange grøntområder ble restaurert (inkludert the Regional Natural Park of Beigua), byggingen av nye anlegg ble gjennomført (som Italias største akvarium i den gamle havnen) og byens marina ble fornyet. Byen har samtidig ivaretatt sine historiske kjennetegn, og en spasertur i Genova inspirerer turister til å besøke en eller flere av de fantastiske kirkene og katedralene i byen. En annen severdighet er den flotte gravlunden Monumental Cemetery of Staglieno hvor en rekke kjente personligheter er begravet - deriblant Giuseppe Mazzini, Fabrizio De André og Oscar Wildes kone.

Av shoppingmuligheter anbefales det å ta turen til Portofino som ligger en 45 minutters kjøretur øst for Genova. Portofino er en av Italias mest fasjonable feriesteder og karakteriseres av sine pastellfargede hus og ekslusive butikker. I Portofinos nydelig havn ligger både lokale båter og luksusyachter ligger til kai.


Sol og bad

Reisende til Genova bør ta turen 20-30 minutter øst for byen hvis man ønsker en dag på stranden. Her finner man blant annet CamogliaSanta Margherita og Rapallo som tilbyr mer tradisjonelle strender enn hva man kan finne i Genova. Togforbindelsen fra Genova til nærliggende byer er god med hyppige avganger.


Utflukter
Det finnes et stort utvalg i utfukter fra Genova, og de forskjellige rederiene tilbyr ulike utflukter. Av utflukter man kan organisere på egenhånd anbefales blant annet følgende:
  • En dagstur til eksklusive Portofino med sine fasjonable butikker. 5 km unna Portofino kan man besøke stranden Santa Margherita Ligure hvor man kan svømme i krystallklart vann blant høye klipper.
  • Omtrent 1 mil unna Genova sentrum ligger forstaden til Nervi som kjennetegnes av sine flotte grøntområder og moderne kultur. 
  • The Nervi Park er Genovas største grøntareal og i nær avstand kan man besøke en rekke museer og gallerier.
  • Andre anbefalte utflukter fra Genova er blant annet en togtur fra Piazza Manin til gamlebyen i Casello hvor slottet Fieschi Castle fra 1500-tallet bør oppleves.

Finn & bestill cruise fra/til Genova her.

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive