Cruise fra/til Dubrovnik (Kroatia)


Intro

Dubrovnik (Kroatia) er en gammel by (grunnlagt i 639 e.Kr.) beliggende på Dalmatia-kysten i Adriaterhavet. Dubronvik, som betyr "eikeskog" på kroatisk, ble skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste allerede i 1979 og er både den mest berømte og den mest besøkte byen i Kroatia. Mange velger Dubrovnik som feriested når de ønsker det beste av Europa - både innen by, strender, mat og sol. Velkommen til Dubrovnik - velkommen til Adriaterhavets perle!


Avstander & transport

Den internasjonale flyplassen i Dubrovnik (Dubrovnik lufthavn/Cilipi lufthavn) ligger ca. 20 km. utenfor sentrum av byen. Det tar omtrent 30 minutter med taxi inn til Dubrovnik, og ca. 35 minutter til cruiseterminalen. Man skal være oppmerksom på at taxi fra sentrum til flyplassen kan koste opp mot 400,-, så det vil ofte lønne seg å organisere transporten gjennom rederiet på forhånd , dersom cruiset avsluttes i Dubrovnik.


Cruisehavn

Den nye cruisehavnen i Dubrovnik heter Port Gruz og ligger ca. 1,5 km. nordvest for sentrum av byen. I terminalbygget finnes informasjonsskranke, spisesteder og bagasjeoppbevaring, og rett utenfor ligger det et stort supermarked samt parkeringsplass. Her er også shuttlebussene inn til byen. Taxiene er også lett tilgjengelige utenfor terminalen, og kjøreturen til gamlebyen tar ca. 5 minutter (kostnad: ca. EUR 10-15 per taxi).


Klima

De varmeste månedene - og høyseseongen - er juni, juli og august med temperaturer på opptil 29 grader. Det er imidlertid ikke uvanlig med varmt vær helt fra mai til oktober, og det er derfor mange som velger å reise hit også i lavsesongen. De kaldeste månedene er desember - februar med temperaturer på ca. 6-13 grader.


Severdigheter & shopping

Dubrovnik er ikke først og en fremst en by man reiser til på grunn av shopping. Dette er derimot en by full av spennende historie, fine strender, deilig klima og god mat. Dersom man imidlertid ønsker å bruke dagen på shopping, vil lokalbefolkningen henvise deg til Gruz - hvor de selv også gjerne handler. Dubrovnik sentrum har ingen store kjøpesentre, men det finnes flere fine butikker - deriblant klesbutikken Maria Store som selger dameklær. Knežev er også et fint område for shopping.

Nesten hele Dubrovniks gamleby er et museum i seg selv, og her kan man fint gå på sightseeing på egenhånd. For de som ønsker, finnes det også lokale guider som kan vise dere rundt. I gamlebyen er det ulovlig med biltrafikk, så taxien slipper dere av ved inngangen. En populær aktivitet er å ta taubanen opp i høyden for en enda mer spektakulær utsikt enn den man finner andre steder i byen. Den vakre øya Lokrum, som ligger en ca. 10 minutters båttur sydvest for sentrum, er blant annet kjent for sin flotte botaniske hage og gamle kloster. Båtene har avgang hver halvtime i turistsesongen, og en båttur hit anbefales dersom man har litt tid til disposisjon. Det finnes også lokale arrangører som tilbyr organiserte vinturer - ta kontakt med turistkontoret ved Pileporten for mer informasjon.


Sol & bad

Det er først og fremst Banje Beach som folk drar til for soling og bading. Stranden ligger ca. 5 km. sydvest for sentrum og har en svært god beliggenhet. Utsikten er det heller ingen ting å si på! Som de fleste andre strender i Kroatia, består også Banje Beach av rullesteiner. Stranden tilbyr også aktiviteter som vannski, jetski, bananbåt etc., og det finnes en fin restaurant som tilhører stedet. Alternativer til ofte overfylte Banje, er badestedet Buza (ved gamlebyen) og Sveti Jakov som ligger omtrent 2 km. sydøst (ca. 20 minutters spasertur) for Banje Beach.


 

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive