Cruise fra/til Roma (Civitavecchia), Italia 

Intro

Civitavecchia er ”Romas havneby” og ligger 72 km nordvest for Roma.
Citavecchia er i dag en viktig havneby, og kan by på enkelte severdigheter samt en sandstrand. Men vi anbefaler å ta turen inn til Roma eller besøke noen av de andre byene i området rundt.
Roma er en skattekiste av arkitektur, religion og kultur. Byen var en gang midtpunktet i verdens mektigste rike og har også i dag en keiserlig verdighet. Byen har en 2.700 år lang historie og her ligger arkitektoniske mesterverk side om side med ruiner, barokkirker og vakre piazzaer. Severdighetene er uendelige og byen kan by på historie, mat og shopping.
 
 
Transport & Avstander

Ankommer man Roma med fly så går det tog fra Fiumicino (Leonardi Da Vinci Airport) til Romas sentralstasjon som heter Termini. Det går både direktetog (Leonardo Express) som tar ca 30 min eller lokaltog som gjør mange stopp underveis og tar lengre tid. På Termini finnes det bagasjeoppbevaring.
Fra Termini går det tog videre til Civitavecchia. Toget videre til Civitavecchia tar alt fra 45 minutter til 1 time og 20 minutter avhengig av hvilket tog man tar. Når man ankommer togstasjonen i Civitavecchia er det ca 600 meter å gå til inngangen til haven.
Et annet alternativ for å komme seg fra flyplassen til cruisehavnen er taxi, men husk da å avtale pris med sjåføren på forhånd. De fleste rederier kan også tilby transferbuss mellom flyplassen og havnen.
 
Enten man bare er innom selve Roma en dag underveis på et cruise eller man har ett lengre opphold der så er Hop On Hop Off buss er en fin måte å bli kjent med byen på. Man kan gå av og på bussen som man ønsker.
 
 
Cruisehavn

Havnen er stor og det går shuttlebusser fra skipet til inngangsporten til havnen. Ankommer man Civitavecchia med bil så finnes parkeringsplasser bare noen minutter fra cruiseterminalen. 
 
Klima

Vår og høst er de beste årstidene å besøke Roma, men da er det også flest turister der. Vintrene er forholdsvis milde, og kuldegrader og snø er svært sjelden. Det kan bli i heteste laget i sommermånedene, juni, juli og august. Det er mange soldager i Roma. Det er sjelden at det regner over flere dager i strekk. De våteste månedene er oktober, november og desember. De beste periodene å reise er fra midten av mars og frem til juni samt september og oktober.
 
 
Severdigheter & Shopping

I Civitavecchia:
Nasjonalmuseet kan by på eruskiske og romerske arkeologiske funn fra områdene rundt og fra den gamle havnen.
Havnen i seg selv er også interessant. Havnen er omgitt av middelalderfortet Forte Michelangelo som ble bygget i 1535.
Er man interessert i historie og arkitektur kan man også ta en titt på katedralen til ære for San Framsesco D’Assissi fra 1610, kirkene ”Oriazone e Morte”fra 1685, ”Chiesa delle Vergina” fra 1274 og ”Chiesa dei Santi Martiri Giapponesi” fra 1864.
Rett utenfor byen kan man besøke det romerske spaet Terme Taurine med sine naturlige varme kilder. Spaet har vært i bruk siden etruskernes tid.
 
 
I Roma:
Man bør få med seg Trevifontenen, Colosseum, Forum Roman, Palatinerhøyden, Spansketrappen, Pantheon og Vatikanet med Peterskirken, Vatikanmuseet og Det Sixtiske Kapell som huser Michelangelos berømte takmaleri. Inngangsbilletter kan være greit å kjøpe på forhånd da det ofte er lange køer for å komme inn de ulike stedene.
Galleria Nazionale d’Arte er et vakkert barokkplalass som huser en av de største kunstsamlingene i Roma.
På markedet Campo Fiori finner du de mest eksklusive og velsmakende råvarer Roma har å by på.
Villa Borghese er Romas største park med flere museer.
 
Byen mest berømte shoppingområde er Piazza di Spagna. Du finner de mest eksklusive handlegatene i nærheten av Den spanske trappen. Gaten Via Condotti er verdenskjent, men se også parallellgatene Via Borgognona og Via Frattina. Via del Corso er en av hovedgatene i Roma og her kan man finne det meste av klær, sko, interiør osv. 
Et av de største kjøpesentrene heter Cinecitta Due Centro Commerciale og ligger i gaten Viale Palmirao Togliatti 2. Her finner du mer enn 100 butikker i tillegg til restauranter. Et annet kjøpesenter er La Rinascente, som ligger i Via del Corso.
 
 
Sol & Bad

Det finnes strand i Civitavecchia, men den består av småstein.
10 mil fra Roma ligger Terracina som lenge har vært et ferieparadis for Romerne. En hyggelig småby med et stort tilbud av barer, kafeer og restauranter. En levende fiskeby og fisk og skalldyr dominerer menyene. Byen er for kjent for sin flere kilometer lange finkornete sandstrand. På strandpromenade er det liv både på dagtid og kveldstid.
1 mil fra Terracina ligger Sperlonga. Bykjernen er gammel med koselige trange gater og en vakker kyststripe med sandstrand. Her finnes ferieboliger.
Badestedet Ladispoli ligger ca en time med bil nordover fra Roma. Her tilbringer mange Romere hete sommerdager. Her finnes mange uteserveringer, restauranter og butikker.
 
 
Utflukter

Siden skipet legger til i Civtavecchia som ligger såpass langt unna Roma kan det være lurt å være med på en utflukt via rederiet for å få mest mulig ut av oppholdet. De ulike rederiene tilbyr forskjellige utflukter, men her er noen eksempler på utflukter som tilbys og som man eventuelt også kan organisere på egenhånd.
  • Transfer til Roma
  • Sightseeing i Roma
  • Utflukt som inkluderer besøk i Vatikanet
  • Utflukt som inkluderer besøk på Colosseum
 
For de som ikke vil reise inn til Roma så tilbys det også utflukter til andre byer eller området rundt Civitavecchia.
  • Sykkeltur i Tarquinia
  • Utflukt til Orvieto

Finn & bestill cruise fra/til Roma (Civitavecchia) her.BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive