Cruise fra/til Barcelona (Spania)

Barcelona er Spanias neste største by og Catalanias hovedstad. Byen byr på varme, kultur, masse historie, yrende folkeliv, en koselig gamleby, shopping, flotte strender, et hektisk fornøyelsesliv og sterke tapasopplevelser.Intro

Langs havnen finner man den gamle bydelen som deles av La Rambla – byens promenadegate med et yrende folkeliv, salgsboder, butikker, kaféer og restauranter.
 
 
Avstander & Transport

Flyplassen ligger omtrent 13 km fra byen. Med taxi tar det rundt 30 min (avhenger selvfølgelig av trafikken). Det går buss fra flyplassen til Placa de Catalunya og det går også tog med avreise omtrent hver halvtime.
Taxi er billig. Ellers kan man ta buss og t-bane for å komme seg rundt. Hop on Hop Off buss er en fin måte å se byen på. Byen egner seg også godt for turer til fots og til sykkel.
 
 
Cruisehavn

Cruisehavnen i Barcelona ligger helt i enden av La Rambla. Det er ni terminaler i havnen og syv av disse brukes av cruiseskip. De aller fleste skipene legger til ved terminalene Moll Adossat, men noen mindre skip legger til ved Port Vell - den gamle havnen.
Fra Barcelona flyplass kan havnen nås med taxi på omtrent 15–30 minutter avhengig av trafikken.
Det finnes ingen busser eller tog som går direkte fra flyplassen til havnen, men de går til sentrum i byen. Gå av på Catalunya eller Sants Estació og ta T-banen til stasjonen Drassanes, som ligger nederst på La Rambla, like ved Christopher Columbus-monumentet. Herfra krysser du gaten i retning sjøen. Du vil finne en bussholdeplass mot Port Bus, en liten, blå buss som tar deg med til havnen. Bussen stopper ved alle cruiseterminalene.
Ankommer man Barcelona med bil kan man parkere ved World Trade Centre.
Bagasje kan oppbevares på terminal 1 på flyplassen eller på Sants Estacio.
 
 
 
Klima

Barcelona er en svært populær turistdestinasjon hele året, ikke minst på grunn av det behagelige Middelhavsklimaet.
Våren er ideell for sightseeing med en gjennomsnittlig temperatur på 18 °C på det høyeste og 13 °C på det laveste. Det er også mye sol på denne tiden av året.
Om sommeren stiger temperaturen betraktelig i Barcelona. Den høyeste gjennomsnittlige temperaturen er 27 °C og den laveste er 22 °C, og det er også mye luftfuktighet i Barcelona på denne tiden.
På høsten blir det kjøligere, den høyeste gjennomsnittstemperaturen er 20 °C og den laveste er 15 °C. Dette er perfekt vær for sightseeing!
Om vinteren er det gjennomsnittlig 14 °C på det nøyeste og 8 °C på det laveste. Med det er mildt nok til å dra på oppdagelsesferdig rundt i Barcelona
 
 
Severdigheter & Shopping

Mesterarkitekten Antoni Gaudis kirke Segrada Familie er Barcelonas største turistattraksjon og Gaudi er byens store sønn. Sjekk også ut Gaudi’s Parc Guëll på høydene utenfor byen.
I Picasso museet i El Born finnes med over 3.000 verk av den berømte maleren. I dette området ligger det knustgallerier og trendy og annerledes butikker.
Det kan være verdt å få med seg fonteneshowet La Font Màgica (den magiske fontene) ved Placa Espanya! Fontenen er fra verdensutstillingen i 1929 og fredager og lørdager (også torsdager og søndager om sommeren) er det et musikalsk vannshow her.
Det moderne kunstmuseet og kulturhuset MACBA/CCCB i Raval er en opplevelse også fra utsiden.
Taubanen til Montjuic er en flott reise for å få et vakkert panorama over byen. På toppen finnes et flott grønt område og Montjuic borgen.
 
 
Barcelona er en trendsetter både innen mote og et shoppingparadis. Shoppinggalskapen kan stilnes i Passeig de Gracia, Rambla de Catalunya, Place de Catalunya, Porta de l’Angel og Avenida Diagonal.
Merkevarer, design og luksus finnes på Passeig de Gracia, Porta de l’Angel og Carrer Consell de Cent. Gatene er fulle av spennende oppdagelser og funn.
 
 
Sol & Bad

Strender finner hele veien fra spissen av Barceloneta (nabolaget som ligger på en utstikker i havnebassenget i Port Vell) og langt nord for byen. For å komme litt unna folkemengdene kan det være lurt å bevege seg litt nordover.
Costa Brava ligger nord for Barcelona. Her ligger badebyene på rekke og rad, bl.a. L’Estartit, Platja D’aro, Tossa de Mar, Blanes, Pineda de Mar og Santa Susanna.
Costa Dorada ligger sør for Barcelona. Her finnes også flere fine badesteder.
I Salou ligger fornøyelsesparken Port Aventura med attraksjoner, show og vannpark.Det er den største byen på Costa Dorada og dit er det enkelt å komme seg med direktetog fra Barcelona. Den brede og langgrunne stranden er kanskje en av Middelhavets beste strender for barn.
Stranden i Salou fortsetter ned til Cambrils. Sentrum bærer preg av å være en eldre fiskerby med små, trange gater der det ligger koselige restauranter, kafeer og butikker. I marinaen ligger store båter.
I Sitges finnes flotte strender, smale gater og den hvitkalkede bebyggelsen gjør byen til en av de vakreste langs Costa Dorada. Byens strand er langrunn med my, gyllen sand. Sitges er viden kjent for sitt fornøyelsesliv og langs hovedgaten ligger et utall restauranter og barer. Avstanden fra Barcelona er 3,5 mil og ta ca halvtime med tog..
 
 
Utflukter

De ulike rederiene tilbyr forskjellige utflukter, men her er noen eksempler på utflukter som tilbys og som man eventuelt også kan organisere på egenhånd.
  • Utlukt til munkeklosteret Montserrat utenfor Barcelona
  • Vandretur i Collserola
  • Strandutflukt til Sitges
  • Utflukt for barna til vannparken Isla Fantasia
  • Sightseeing i Barcelona
  • Flamenco show

Finn cruise fra/til Barcelona og bestill selv her.


 

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive