Cruise fra/til Athen (Hellas)

Athen har mange arkeologiske minner, og høyt over byen troner selve symbolet på byens historie: Akropolis.
Intro

Athen (Aten) er hovedstad og den største byen i Hellas med nesten 4 millioner innbyggere - som er mer enn en tredjedel av landets befolkning. Demokrati og den moderne naturvitenskap har sin opprinnelse her, og byen er også fødestedet for den vesterlandske kultur. 


Avstander & transport

Cruisehavnen ligger midt i sentrum av Pireus og i underkant av 5 mil vest for Athen International Airport. Fra havnen og inn til sentrum av Athen er det 8-9 kilometer - en kjøretur som tar omtrent 15 minutter (avhengig av trafikk). Havneområdet i Athen heter Port of Piraeus og deles inn i tre ulike havner.


Cruisehavn 

Cruiseskipene ligger til kai i havnen Megas Limani. Området Zea Limani tilhører ferjer og Mikrolimano er for yachter. Cruisehavnen består av flere butikker, deriblant enkelte eksklusive butikker og noen avleggere av britiske kjeder som Marks and Spencer. Det finnes mange tavernaer i havneområdet, men det lønner seg å gå et stykke fra selve havnen for å finne de beste. Det anbefales blant annet å prøve en av tavernaene som ligger langs Demosthenous. Et annet tips er å nyte en middag på den eneste Michelin-restauranten i byen; Varoulko, som ligger i gaten Deligeorgi (nr. 14). Lokalbefolkningen omtaler sjømaten her som den beste i hele Athen! Det anbefales også å ta turen til Mikrolimani - "Little Harbor" - en sjarmerende og halvmåneformet marina.


Klima

Den sørlige delen av Hellas har et subtropisk Middelhavsklima med tørre og varme somre. Vintrene i Athen er normalt milde og våte. De største nedbørsmengdene faller normalt i perioden oktober - april. Juli og august er derimot de tørreste månedene i året med en gjennomsnittstemperatur på omkring 28 grader.


Severdigheter & shopping

Den mest populære attraksjonen i den greske hovedstaden er først og fremst Akropolis - den mest kjente høybyen i Hellas. Selv om det finnes mange andre akropoliser i landet, er denne i Athen vanligvis omtalt som "Akropolis" uten nærmere presisering. Høybyen er et lite fjell med flat topp som stiger 150 meter over sjøen. Her finnes det 2.400 år gamle tempelet Parthenon - det største doriske tempelet som noensinne er fullført i Hellas. Andre historiske severdigheter i Athen er Agora Market som var midtpunkt for det antikke Athens byliv, men som i dag er en blanding av ruiner og museer. Agora Market er åpent tirsdag - fredag fra klokken 0800 til 1700. Det nasjonale arkeologiske museet er kjent for sin ledende kunstsamling fra blant annet den minoiske, kykladiske og mykenske epoke. Ta også turen innom den gamle Paddas-bygningen som er utsøkt renovert. Her finner du merkebutikker som Dolce & Gabbana og den greske kjeden Folli Follie som selger fantastiske og morsomme vesker. Her ligger også butikken Balli, hvor du kan kjøpe kubanske sigarer, og butikken Attica - det greske svaret på Macy's.

For de som ønsker shopping i Athen er Kolonaki kjent som byens mest trendy shoppingområde. Her finnes det et stort utvalg merkebutikker, kafeer og barer. En liten spasertur nordvestover finnes kjente butikker som Sisley, Benetton, Diesel og Zara. Her kan du også ta turen innom en av de mange små (og dyre) konseptbutikkene som ligger i området. Sjekk også ut Ermou Street - en utendørs, bilfri gangvei som er full av både greske og europeiske butikker. 

Dersom du trives i Oxford Street, bør du kanskje besøke Ermou - Athens svar på en av Londons mest populære handlegater. Her finnes det en rekke kjente butikker som selger klær, sko og accessoirer. Matelskere anbefales å ta turen til torghallen Central Market  - en opplevelse selv for de som ikke ønsker å handle kjøtt eller fisk. Monastiraki er Athens svar på basarene som man finner i Nord-Afrika, Tyrkia og Midtøsten. Dette er stedet for billige t-skjorter, sko, klær, fotballdrakter, brukte møbler og solbriller - for å nevne noe. Dette pulserende området er et eldorado for pruterne, men samtidig et perfekt sted en kaffepause eller gyros. For tradisjonelt håndverk anbefaler vi gamlebyen Plaka hvor man kan kjøpe alt fra sølv til keramikk.


Sol & bad

Selv om Athen er mest kjent for sighseeing og ikke for strender, finnes det flere vakre strender i nærheten av byen. Sør for Athen ligger blant annet strendene Vouliagmeni, Varkiza, Alimos Glyfada, Kalivia og Kavouri. På den sørøstlige siden av byen kan du nyte late dager i solen på strender som Legrena, Anavissos og Cape Sounion.


Utflukter

De ulike rederiene tilbyr ulike organiserte utflukter. Av utflukter som du kan ordne på egenhånd, anbefales det blant annet:

  • Ta turen ut til Korint som ligger halvannen times biltur fra Athen. Her finnes det både en nyere og en eldre bydel - hvorav den siste er den du vil utforske. Vær oppmerksom på Korintkanalen som enkelte små cruiseskip fremdeles seiler gjennom. 
  • Besøk det majestetiske Temple of Poseidon i Sunion. Åpent daglig fra klokken 10:00 til solnedgang.
  • Nyt en lat dag i solen på Astir Beach som ligger en 40 minutters kjøretur fra Athen.
  • Ta ferjen (Fying Dolphin) fra Pireus til den pittoreske øya Hydra. Turen tar ikke mer enn 90 minutter hver vei.

Se alle cruise som anløper Athen her.

Finn cruise fra/til Athen og bestill selv her.


 

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive