Cruise fra/til Amsterdam (Nederland)

Amsterdam er en svært liberal by og er kanskje mest kjent for sine livlige gater med mange kanaler, diamanter, tulipanblomstring, kafeer og Red Light District. Byen har i tillegg et rikt utvalg av spennende, historiske opplevelser.

 Intro
Amsterdam er hovedstad og den største byen i Nederland. Byen tilhører provinsen Noord-Holland og har omtrent 820.000 innbyggere. Amsterdam ble grunnlagt som en fiskerlandsby på 1200-tallet, men utviklet seg raskt til en rik by. Middelalderens rikdom kan nå oppleves i den gotiske kirken Oude Kerk. Selv om Amsterdam er den titulære hovedstaden i Nederland, er det Haag som er administrasjonssenter i landet. 


Avstander & transport
Flyplassen i Amsterdam heter Schiphol og er en av Europas travleste flyplasser. Fra flyplassen til bykjernen tar det omtrent 25 minutter med taxi (avhengig av trafikk). Det finnes også direktetog (The Direct Rail Link) fra Schiphol til sentralstasjonen - Amsterdam Centraal. Sentralstasjonen i Amsterdam ligger 10-15 minutters gange fra cruiseterminalen. Toget koster 3.60 Euro én vei og fra sentralstasjonen kan man enten gå eller ta trikk nummer 26 ett stopp videre. Trikken stopper rett utenfor cruiseterminalen. 


Cruisehavn
Amsterdams cruisehavn heter Passenger Terminal Amsterdam (PTA) og tar imot cirka 300.000 cruisepassasjerer årlig. Cruiseterminalen ligger 10-15 minutters gange fra sentralstasjonen i Amsterdam og er også en eventarena for store arrangementer i byen. PTA er beliggende ved IJ-sjøen og i gangavstand fra sentrum av Amsterdam.

PTA er i hovedsak en cruisehavn, men det forekommer også at marinefartøy og privateide skip ligger langs den 600 meter lange kaien. I nær beliggenhet til cruisehavnen kan du eksempelvis besøke den nederlandske butikken Thinking of Holland hvor moderne design og originale gaveartikler selges. Andre opplevelser i kort avstand fra havnen er restauranten Silk Road og det verdenskjente jazzhuset Bimhuis. Ved turistsenteret på havnen, Holland Factory, kan man få tips til andre attraksjoner i nærheten. 

Klima
I likhet med andre byer i Nord-Europa, har Amsterdam og Nederland fire klart definerte årstider. Somrene i byen er nokså like de norske hva gjelder temperatur og nedbør. Vintrene er betydelig mildere med en gjennomsnittstemperatur på 3°C i vintermånedene (desember, januar og mars). De varmeste månedene er juni, juli og august hvor temperaturene normalt ligger på rundt 20°C.Severdigheter & shopping
Av severdigheter i Amsterdam anbefales det blant annet å besøke den gotiske kirken Oude Kerk hvor man kan oppleve Middelalderens rikdom. Oude Kerk befinner seg i den østlige delen av byen - i hjertet av gamlebyen (Oude Zijde). Området Joordan med sin blanding av store hus og arbeiderboliger fra 1600-tallet er også en populær severdighet. Andre severdigheter i byen er blant annet den klassiske byhallen Koninklijk PaleisVan Gogh-museet, landets hovedmuseum for nederlandsk kunst; Rijksmuseum, og museums- og monumentsområdet Plantage. Sist, men ikke minst: En nærmest selvsagt begivenhet ved besøk i Amsterdam er å bli med en av kanalbåtene på sightseeing rundt i byen. Amsterdam er en kanal- og broby, og på hjørnet av Reguliersgracht og Herengracht kan du oppleve hele 15 av byens broer samtidig!

Amsterdam er byen for antikviteter, bøker, diamanter og kuriositeter. Det finnes mange shoppingmuligheter og gatene Nieuwedijk-Kalverstraat er to av de mest kjente. Førstnevnte ligger nær sentralstasjonen og inneholder utallige butikker som tilbyr det meste innen klær, musikk, sport og gaveartikler. Gaten Kalverstraat med sine mange merkebutikker er også et godt alternativ for shopping i Amsterdam. I nærheten av Nieuwedijk-Kalverstraat kan man også besøke det kongelige palass og Madame Tussaud. Parallelt med Nieuwedijk-Kalverstraat ligger Spui hvor man kan nyte et godt måltid eller besøke en av byens mange barer og kafeer. 

Hovedgaten i Amsterdam heter Damrak og leder ut i gaten Rokin. Førstnevnte er stedet for restauranter, hoteller og vekslingskontorer.  Mange av gatene i Amsterdam sentrum er stengt for trafikk og er derfor behagelige gater egnet for store og små. Flere gater, inkludert Damrak og Rokin, er imidlertid vanlige gater og preget av mange syklister, så pass på!  

Utflukter
Av utflukter man kan organisere på egenhånd, uavhengig av rederienes tilbud, anbefales blant annet følgende:

  • Sightseeing gjennom byens mange kanaler
  • Gjenoppleve livsstilen fra 1600-tallet på Zaanse Schans som ligger 13 km nord for Amsterdam
  • Besøke den sjarmerende gamlebyen Delft som befinner seg 50 km sørvest for Amsterdam. Her står  antikviteter og moderne håndlagd keramikk i sntrum.


Finn & bestill cruise fra/til Amsterdam her.

 

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive