Cruise fra/til Malaga (Spania)


Intro

Malaga er hovedstad i den spanske provinsen Malaga og har lenge vært en travel havneby. Byen er den sjette mest befolkede i Spania og er den nest mest befolkede i Andalusia. Byen er lokalisert på Middelhavets solkyst - Costa Del Sol - omtrent 100 kilometer øst for Gibraltarstredet og 130 kilometer nord for Marokko i Afrika. I tillegg til sol, strender og sitt milde klima, tilbyr også Malaga et rikt utvalg i kultur, gastronomi og arkitektonisk arv. Med sin beliggenhet og kulturhistoriske tilbud er Malaga en utmerket cruisehavn og et ypperlig utgangspunkt for reiser til andre steder av verden.


Transport & avstander

Flyplassen i Malaga heter Malaga Costa Del Sol Airport og er den fjerde mest trafikkerte flyplassen i Spania. Malaga sentrum ligger omtrent 10 kilometer fra flyplassen - omtrent 15 minutter med bil (avhenig av trafikk). Flyplassen er tilkoblet Malaga sentrum og en rekke andre nærliggende byer gjennom blant annet lokaltog og busser. Med tog fra flyplassen til sentrum av Malaga tar det omtrent 12 minutter. Skyttelbussen Airport Express Line A, nummer 19,  tar deg direkte fra flyplassen til cruisehavnen og er det billigste transportalternativet. Taxiholdeplassen ligger lett tilgjengelig utenfor Terminal T3 på flyplassen.


Cruisehavn

Cruisehaven i Malaga ligger i kort avstand til sentrum av byen og er en travel havn for både cruiseskip, import, eksport og fiske. Havnen er beskyttet av en naturlig bukt og dens hovedinngang ligger i et priviligert område, nær det historiske sentrum av byen, på motsatt side av parken. I enden av havnen finnes det en promenade hvor man har utsikt over havnen og byens katedral. Denne promenaden leder inn i beach of la Malagueta hvor det blant annet ligger en rekke restauranter, kafeer og puber. I cruisehavnen er det fra tid til annen organiserte musikkfestivaler eller andre arrangementer. Cruisehavnen ligger på motsatt side av Plaza de la Marina og i nærheten av the Museum Aula del Mar ("havets klasserom").


Klima

Klimaet i Malaga er preget av milde vintre og varme somre. Byen har omtrent 300 soldager i året og Middelhavets vinder gjør varmen utholdelig i sommermånedene. Generelt regnes sommeren å vare fra april til november hvor august normalt er byens varmeste måned med temperaturer fra 26 til 35°C. Den kaldeste måneden er vanligvis januar med temperaturer fra 12 til 20°C . De fire kaldeste månedene i Malaga (desember, januar, februar og mars) kan imidlertid ha temperaturer opp mot 20°C. 


Severdigheter & shopping

Malaga har et rikt historie- og kulturliv. Av de mest populære attraksjonene i byen er kanskje den enorme festningen Alcazaba den aller mest populære. Festningen ble bygget mellom 700- og 1000-tallet og i dag kan besøkende her blant annet se et utgravd romersk amfiteater, restene av Moorish-veggene og Museo Arqueológico. Gamlebyen, som ble påbegynt i 1508, starter ved katedralen og er et syn av de sjeldne med sin bisarre stilmiks. En annen velkjent attraksjon er The Museo de Picasso (i the Palacio de los Condes de Buenavista) som har over 200 verker av kunstneren Pablo Picasso. Andre attraksjoner er blant annet huset hvor Picasso ble født: Casa Natal de Picasso, Cathedral og Castillo de Gibralfaro, for å nevne noen. 


Sol & bad

I og omkring Malaga finnes det mange strender, og en av de anbefalte for dagsturister er Malagueta Beach som ligger omtrent 10 minutters gange fra sentrum av Malaga. Andre, og kanskje bedre, strender er blant annet å finne i Torremolinos og Fuengirola, men disse ligger et stykke unna - forholdsvis 17 km og 30 km sørvest for Malaga. Dersom man tilbringer noe lenger tid i Malaga, er også La Cala del Moral en anbefalt strand. Denne ligger omtrent 12 kilometer øst for byen, ved Rincon de la Victoria.


Utflukter

De uliker rederiene tilbyr ulike utflukter. Av utflukter man kan organisere på egenhånd, anbefales blant annet følgende:

  • Å besøke Nerja (35 km øst  for Malaga) med sin klippebeliggenhet, forhistoriske grotter og nydelige utsikt fra Balcón de Europa
  • Å oppleve naturreservatet Montes de Malaga som ligger omtrent 15 km nord for Malaga


Finn & bestill cruise fra/til Malaga her.
 

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive