Informasjon i forbindelse med koronaviruset Covid-19

Vi på Cruise.no setter våre gjesters trygghet i første rekke. Gjennom en årrekke har vi håndtert både naturkatastrofer og globale helseutfordringer, og fortsetter å bruke vår erfaring og verdensomspennende kontaktnett for å sikre at alle våre gjester føler seg trygge og ivaretatt på reise med oss.

Situasjonen rundt koronaviruset endrer seg dag for dag, og vi følger situasjonen tett. 

Oppdatering 24. september

UDs globale reiseråd fjernes fra 1. oktober 
Reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig til alle land utenom EU/EØS, Storbritannia og Sveits, samt enkelte land og områder utenfor Europa, forlenges ikke etter utløpsdatoen 1. oktober.

Enkelte land vil fortsatt ha reiseråd etter at det globale reiserådet oppheves, både av pandemi- og sikkerhetsrelaterte årsaker. Sjekk hvilke land dette gjelder her.

Vi anbefaler alle våre gjester å laste ned appen Reiseklar (du finner den på App Store eller Google Play). Her finner du reiseinformasjon til alle land Norge har utenriksstasjoner i.

Oppdatering 27. august

Utenriksdepartementet forlenger reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land utenom EU/EØS, Sveits og Storbritannia. Det er også gjort unntak for noen land og områder på EUs såkalte tredjelandsliste. Reiserådet gjelder til 1. oktober.

Oppdatering 6. august

Utenriksdepartementet forlenger reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land utenom EU/EØS, Sveits og Storbritannia. Det er også gjort unntak for noen land og områder på EUs såkalte tredjelandsliste. Reiserådet gjelder til 1. september.

Oppdatering 18. juni

Fra og med 5. juli opphever Utenriksdepartementet reiserådet for EØS/Schengen og Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste FHI anser som trygge. Det vil likevel fortsatt være restriksjoner og innreisekarantene fra flere av landene, basert på de kriteriene helsemyndighetene setter.

Oppdatering 21. mai

Det globale reiserådet forlenges frem til 1. juli, men det åpnes for fritidsreiser innenlands. Om utenlandsreisen du har bestilt kanselleres, vil du få reisens pris refundert.

Oppdatering 10. mai

Det globale reiserådet forlenges frem til 25. mai. Fritidsreiser innenlands frarådes fremdeles. Om turen du har bestilt kanselleres, vil du få reisens pris refundert.

Oppdatering 26. mars

Det globale reiserådet forlenges frem til 15. mai. Fritidsreiser innenlands frarådes fremdeles. Om turen du har bestilt kanselleres, vil du få reisens pris refundert.

Oppdatering 2. mars

Det globale reiserådet har blitt forlenget frem til 15. april. Fritidsreiser innenlands frarådes fremdeles. Om turen du har bestilt kanselleres, vil du få reisens pris refundert.

Oppdatering 9. november

Myndighetene fraråder unødvendige reiser innenlands i en periode fremover. Vi følger situasjonen tett. Om turen du har bestilt kanselleres, vil du få reisens pris refundert.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål forbundet med dette.

Oppdatering 24. september

Reiserådet der UD fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land forlenges fra 1. oktober til 15. januar.

Dersom du lurer på noe rundt din reise med Cruise.no så ring oss gjerne på telefon 67 43 02 00 (kl 10 – 14) – eller send oss en e-post på [email protected].

Oppdatering 13. juli kl 10.35

Fra og med 15. juli vil en rekke land og regioner i Europa være unntatt fra Utenriksdepartementets reiseråd. Det betyr også at vi kan begynne å glede oss til å dra på cruise igjen!

Vi forstår godt om du har lyst til å snakke med oss før du bestiller ditt cruise. Vit at du er hjertelig velkommen til å ringe oss på telefon 67 43 02 00 – eller sende oss en e-post på [email protected]. Vi gleder oss til å høre fra deg – og til å ønske deg velkommen tilbake på cruise

Oppdatering 15. mai kl 19.21

Utenriksdepartementet opprettholder reiserådet av 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 20. august. Det vil bli gjort en fornyet vurdering av enkelte nærliggende europeiske land 20. juli.

Cruise.no innstiller derfor alle utenlandsreiser innenfor Europa til og med 20. juli. Alle cruise utenfor Europa kanselleres frem til 20. august. Vi tar fortløpende kontakt med alle våre kunder som er berørt av innstillingene.

Oppdatering 24. april kl 15.10

Tilbakebetaling av reiser kansellert på grunn av covid-19
Regjeringen har i dag innført en tilbakebetalingsfrist på 3 måneder for avlyste pakkereiser i perioden 1. mars til 14. juni 2020. På tross av den nye forskriften jobber vi hardt for å betale tilbake våre gjesters tilgodehavende så fort som mulig. Som reisende vil du likevel oppleve at innbetaling fra oss tar lenger tid enn normalt. Dette er fordi vi venter på refusjoner av våre utlegg til flyselskaper, hoteller og rederier.

Du kan lese mer om den nye forskriften her: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/forlenger-frist-for-tilbakebetaling-av-kansellerte-pakkereiser/id2699550/

Oppdatering 17. april kl 17.36

Utenriksdepartementet opprettholder per i dag reiserådet fra 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Vi innstiller derfor, i samråd med Virke Reiseliv, alle avreiser 14 dager fremover i tid. Dette skjer fortløpende.

Har vi kansellert din pakkereise på grunnlag av UDs reiseråd, vil du få ditt tilgodehavende refundert, iht. pakkereiselovens § 22. Ønsker du å kansellere en tur med avreise lenger frem i tid enn 14 dager, gjelder ordinære avbestillingsregler.

Om du lurer på hva en pakkereise er, finner du informasjon her. Våre ordinære avbestillingsregler finner du her.

Vi er klar over at mange venter på tilbakebetaling fra oss. Vi ønsker med dette å forsikre deg om at tilbakebetaling skjer løpende, men i lys av dagens situasjon, vil det dessverre ta betydelig lenger tid enn vanlig. Grunnen til dette er at vi venter på refusjon fra våre utlegg til flyselskaper, hoteller og rederier samt konkrete retningslinjer fra norske myndigheter.

Vi håper på forståelse for dette og minner samtidig om at Cruise.no og Escape Travel følger Pakkereiselovens vedtekter, og at vi er medlem av det norske Reisegarantifondet. Du kan lese mer om Pakkereiseloven her og Reisegarantifondet her.

Oppdatering 15. mars kl 09.21

Befinner du deg på reise i utlandet akkurat nå, kan du ringe oss på alarmtelefon (+47) 67 43 02 00. Dette nummeret skal kun brukes av de som er på reise i dette øyeblikk.

Oppdatering 14. mars kl 13.50

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder i første omgang til 14. april.

Som en direkte effekt av dette, kansellerer vi alle avreiser til og med 14. april. Vi kommer til å ta kontakt med alle reisende som er berørt av kanselleringene.

Vi vil komme tilbake med mer informasjon om reiser som går etter 14. april.

Vi har full forståelse for at situasjonen kan virke uoversiktlig. Dette er en ekstraordinær situasjon både for deg som reisende og oss som turoperatør. Hvis du lurer på noe i forbindelse med din reise med Cruise.no, er du velkommen til å ringe oss på telefon 67 43 02 00 (mandag – fredag kl 08-16). Vi ber om forståelse for at det kan komme til å bli noe lengre svartid enn vanlig.

Oppdatering 12. mars kl 15.03

Helseminister Bent Høie oppfordrer alle til å unngå fritidsreiser de neste to ukene. I tillegg forbys utenlandsreiser for helseansatte frem til 30. april.

Som en direkte effekt av dette, kansellerer vi alle avreiser til og med 26. mars. Vi kommer til å ta kontakt med alle reisende som er berørt av kanselleringene.

Vi vil komme tilbake med mer informasjon om reiser som går etter 26. mars.

Vi har full forståelse for at situasjonen kan virke uoversiktlig. Dette er en ekstraordinær situasjon både for deg som reisende og oss som turoperatør. Hvis du lurer på noe i forbindelse med din reise, er du velkommen til å ringe oss på telefon +47 67 43 02 00. Vi ber om forståelse for at det kan komme til å bli noe lengre svartid enn vanlig.

Oppdatert: 12. mars kl 10.01

Vi avventer oppdaterte reiseråd fra myndighetene i løpet av dagen, men forbereder oss på at det ikke vil bli gjennomført reiser ut av landet de nærmeste tre dagene. Har du en bestilling med avreise til og med søndag 15. mars, vil vi kontakte deg i løpet av dagen.

Oppdatering av denne meldingen vil komme fortløpende ettersom mer informasjon foreligger fra myndighetene.

Oppdatert 11. mars kl 13.05.

Cruise.no, som andre norske reiseoperatører, forholder seg til enhver tid til reiseråd utstedt av Utenriksdepartementet (UD). Alle oppsatte turer går per i dag som normalt, utover de turer som er direkte berørt av UDs reiseråd.

Våre generelle avbestillingsvilkår

Dersom det foreligger et reiseråd fra UD på reisemålet ditt innenfor de siste 14 dagene før avreise, har du rett til å avbestille reisen gebyrfritt. Du vil da få tilbakebetalt hele reisens pris. Er det ikke utstedt reiseråd fra UD, gjelder våre generelle avbestillingsvilkår.

Er din avreise lenger frem i tid enn 14 dager gjelder også våre generelle avbestillingsvilkår.

UD og Folkehelseinstituttet

Reiserådene fra UD samt Folkehelseinstituttets reiseråd finner du her:

Utenriksdepartementets reiseråd
Folkehelseinstituttets reiseråd

Vi anbefaler våre gjester å tegne en fullverdig reiseforsikring i god tid før avreise.

Vi har full forståelse for at situasjonen kan virke uoversiktlig. Hvis du lurer på noe i forbindelse med din reise, er du hjertelig velkommen til å ringe oss på telefon 67 43 02 00.