ELVECRUISE

Cruise.no samarbeider med utvalgte rederier; her er noe for en hver smak. Skipene er fra 4* opp til luksuskategorien, alle holder gjennomgående høy standard og klasse på mat og service.

Under finner du noen av de rederier vi samarbeider med både på elver i Europa, Asia og Afrika. Har du spesielle ønsker for elvecruiset ditt? Er du kanskje usikker på hvilken elv du skal reise på? Kanskje du vil ta noen ekstra dager på land før eller etter cruiset? Noe spesielt du ønsker å oppleve underveis. Skal noe feires? Ingen ønsker er for store eller for små...!

Flere av seilingsrutene kan nå søkes opp på dato og destinasjon i søkemotoren. Ser du noe som frister? Ta kontakt, så sjekker vi kapasitet på det aktuelle cruiset.

På tur med vennegjengen?

Da er det er perfekt å ta turen på et elvecruise! Her er det muligheter både for shopping og champagne, ikke noe stress med å finne en restaurant som passer alle (skipets restaurant er ypperlig og allsidig), ikke noe deling av regninga etter middagen (alt er inkludert), de som vil kan dra på utflukt, de som vil se seg om på egen hånd gjør det, så møtes alle til drinker og god middag og skaper nye minner å snakke om – helt til neste tur.


Noen forslag:
* Hva med en langhelg på Rhône, et elvecruise gjennom hjertet av Provence? Rosévin, sjarmerende småbyer og matbyen Lyon

* Kanalcruise i Frankrike – dere seiler på kanalbåter som er små, flytende boutiquehoteller. Seil gjennom Champagne eller Loire, eller kanskje vakre Alsace?

* Kultur og vin i Bordeaux kan kanskje friste? Her lages noen av verdens beste viner, og selve byen Bordeaux er blitt en av de nye favorittbyene våre i Europa

Historie og det gode liv

Elvene er breddfulle av historie – det er gjerne langs elvene de første bosetningene oppsto, og mange av Europas flotteste byer finner vi langs elvene. På et elvecruise pakker du ut kofferten én gang og seiler fra det ene høydepunktet til det andre, hvor du kan bli vist rundt av profesjonelle guider og få med deg stedets historie.


Et par forslag:
* Donau – selve dronningen av Europas elver! På et Donau-cruise kan du seile gjennom syv land og fem hovedsteder på 11 dager, en reise både gjennom Europa og historien


* Mystiske Nilen, med fordums faraoer og enorme templer og bibelske referanser

Noe spesielt å feire?

Fyller noen rundt tall? Er det sølvbryllup eller et annet jubileum? På elvecruise kan dere få en fin feiring uten å bruke uker og måneder på å planlegge. Har dere spesielle ønsker, kanskje tilbringe noen ekstra dager et sted eller noe dere vil oppleve på en av destinasjonene, kan vi selvsagt hjelpe dere med det.

Noen forslag:
* Elvecruise i Italia, seil på elven Po og få med dere byer som Verona (Romeo og Julie), Parma (ost og skinke!) og Venezia (kanskje noen ekstra dager her?

* Donau er en utømmelig kilde til opplevelser, dere kan seile gjennom mesteparten av Europa, eller ta et kortcruise på fire dager og få med dere den vakre Wachaudalen, historiske Melk og elegante Wien

* Start eller avslutt cruiset i Amsterdam, og få noen ekstra dager i denne sjarmbomben av en by.

Elvecruise med vingårdsbesøk

Elvecruise i Europa er et eldorado for den som setter pris på edle dråper! Elvene snor seg gjennom frodige vinmarker, og det skulle da bare mangle om vi ikke skal smake på det de lager. Vi hjelper dere å finne det riktige cruiset hvor dere får besøke de beste vingårdene.

Noen forslag:
* Douro i Portugal byr ikke bare på god vin, dette regnes av mange som det aller vakreste elvecruiset i Europa. Opplev livlige og sjarmerende Porto (ikke gå glipp av portvinen) og seil gjennom bølgende vinlandskap og bratte fjellsider

* Rhôndalen og Provence er fantastisk for vinelskere. Med byer som Avignon, Arles og Lyon på ruta er det store opplevelser i vente, både kulinariske og kulturelle

* Langs Rhinen finner du vinprodusenter i verdensklasse, og her ligger også ridderborgene og de eventyraktige småbyene tett

Elvecruise med strandferie

Dette må vel være den perfekte kombinasjon – severdigheter og opplevelser kombinert med slaraffenliv på en deilig strand.

Noen forslag:
* Ta et elvecruise på Rhônen, besøk vingårder og historiske byer, og avslutt med noen dager på Den franske riviera.

* Elvecruise i Italia med historiske byer som Verona, Mantova og Venezia, og hopp deretter på en ferge til Kroatia for de fantastiske strendene der.

* Tilbring noen dager i Paris, ta et elvecruise på Seinen til Normandie og avslutt ferien i de deilige franske strandbyene

* Elvecruise på Douro med vakkert vinlandskap og sjarmerende Porto, og ta toget litt lenger syd i Portugal for noen dager på stranda (eller bli i nord om det er sommervarme der, flotte strender også)

Aktiv på elvecruise

Det blir stadig mer populært å kombinere vandreturer og sykkelturer med et elvecruise. Og det skjønner vi godt! Du opplever stedene du reiser til på en helt annen måte når du kan vandre eller sykle rundt. Og la oss være ærlige: det er veldig mye god mat på elvecruise, så å kombinere med fysisk aktivitet kan nok være lurt ...

Noen forslag:
* Noen rederier har sykler til utlån når du er på elvecruise, så du kan lage din egen utflukt når skipet legger til land. Uniworld og Ama Waterwayser to av rederiene som har sykler om bord, og du kan for eksempel seile på Po i Italia eller Rhône i Frankrike, og utforske småbyer og landsbygd på to hjul

* Kanalcruise i Champagne, Provence eller Alsace, her kan man sykle eller gå langs kanalen mens skipet seiler. Du rekker nok en avstikker til en hyggelig fransk landsby også, kanalbåtene går sakte...

* Er du morgenfugl? Hva med en løpetur i en ny by før frokost for å bli litt kjent?

* Det finnes egne vandrecruise, hvor du kan bytte ut de vanlige utfluktene med vandreturer.

Elvecruise og storby

Nyt en rolig seilas, senk skuldrene og nyt livet, og avslutt med noen spennende dager i en hektisk og spennende storby. Eller start med storbyen og slapp av med et elvecruise etterpå. Vi legger opp reisen etter hva som passer dere best.


Noen forslag:
* Et elvecruise på Rhône med vin og historiske byer og landsbyer, kombinert med noen dager i solfylte, elegante Nice. Eller hva med gourmetbyen Lyon?

* Elvecruise på Po i Italia – her er Venezia en del av pakken. Forleng oppholdet i Venezia noen dager, eller så er fristelser som Roma, Firenze eller Milano bare en togtur unna

* Seil nedover Mekong gjennom Vietnam og Kambodsja på en drøm av et orientalsk elvecruiseskip, og kombiner med noen ekstra dager i en Asiatisk by!

Familiecruise

Ønsker du å dele elvecruiseopplevelsene dine med barn, barnebarn, nieser eller nevøer? Flere rederier, blant annet A-ROSA har egne familiecruise i skoleferiene.

* Aktiviteter som for eksempel skattejakt, kreative aktiviteter og "sjørøverdag".

* Egen barnemeny i restauranten.

* Enkelte rederier har gode barnerabatter og barneklubb ombord

Romantisk cruise

Elvecruise er romantisk i seg selv, bare se det for deg: Å gli sakte forbi pittoreske landsbyer og frodig landskap, se dagliglivet langs elven, å stige i land midt i hjertet av staselige storbyer og utforske nye steder sammen. Komme til dekket bord til hvert måltid og få servert de lekreste retter og gode viner til. Ikke noe planlegging, alt er tilrettelagt – dere kan bare nyte.


Noen forslag:
* Rhinen med sine ridderborger og småbyer som tatt ut av eventyret, det kalles ikke romantiske Rhinen for ingenting!

* Hva med noen dager i kjærlighetens by Paris før dere tar et elvecruise på Seinen til Normandiekysten?

*Seil på mektige Mekong i Østen på en orientalsk drøm av et elvecruiseskip

Ta kontakt med oss, så finner vi riktig reise og riktig rederi for dere.

Legg deg i en by, og stå opp i en annen, velg elvecruise som er ferieform for deg og din partner, eller for en gruppe med venner, familie eller kolleger.