Queen Mary 2


  • Tonnasje: 151.400
  • Lengde: 345 meter
  • Passasjerkapasitet: 2.620 (basert på to personer i hver lugar)
  • Mannskap: 1.253
  • Byggår/renovert: 2004/2016
  • Registreringsland: Bermuda

Finn & bestill cruise med Queen Mary 2 her.


Queen Mary 2, også kjent som QM2, er Cunards flaggskip og en av de flotteste og mest påkostede havkrysserne som er bygget. Hun er moderne, men samtidig oser hun av tidløs eleganse og gammeldags britisk luksus som tar passasjerene tilbake i tid til linjeskipenes gullalder.

Vi har vært på transatlantisk cruise med Queen Mary 2 - les vårt reisebrev her

 

Verdens største Ocean Liner

34 meter lenger enn sin forgjenger Queen Mary, som gikk i trafikk fra 1936 til 1967, er Queen Mary 2 verdens største havkrysser (Ocean Liner) - bygget spesielt for å krysse Nordatlanteren på sine ruteseilinger mellom Southampton og New York. QM2 tåler røff sjø og gjør større fart enn vanlige cruiseskip.

Lurer du på hva du skal gjøre om bord under en transatlantisk seiling med Cunard? Se 20 forslag her.

På 14 romslige dekk finnes en stor spaavdeling, svømmebasseng med avtagbart tak, ballsaler, ekstravagante restauranter, teatre og salonger. Nyt et glass sprudlevann i Veuve Clicquot Champagne Bar, en sigar i Churchill’s Cigar Lounge, fish & chips i The Golden Lion Pub, eller se mot stjernene i skipet planetarium  – det eneste planetarium til havs!

Skipet har mange store suiter og 75% av lugarene har balkong. Bo som en dronning i en av skipets Queens Grill Suiter og spis godt i Queens Grill - restauranten som går for å være en av de beste restaurantene til sjøs! Les om Cunards suitekonsept ("Grills") her.
 

Kleskoder om bord på Cunards skip

På kveldstid kler gjestene seg litt opp, og på de kveldene (1-2 dager i uken) er det gjerne vanlig med mørk dress eller smoking.

Les mer om Cunards kleskoder her (april 2018).


Ofte stilte spørsmål og svar om Cunards kleskoder (april 2018).

 Les om Cunards suitekonsept ("Grills") her.

 
Mer om skipet

Eneste kennel til sjøs
 

Visste du at Queen Mary 2 er det eneste skipet i verden som tillater at man har med seg sine firbeinte venner om bord? Dette gjelder imidlertid kun transatlantiske seilinger med Queen Mary 2, og i kennelen blir hundene luftet, matet og tatt vare på av de ansatte på vei over Atlanterhavet. Kennelplassene er faktisk så populære at det ofte er 18 måneders ventetid! Av den grunn ble det også bygget 10 ekstra kennelplasser under renoveringen av QM2 i 2016.


Queen Mary 2 renovert i 2016

Queen Mary 2 ble i mai og juni 2016 gjennomgående renovert og oppdatert. Blant annet har skipet nå egne lugarer for single reisende - hele 15 singellugarer finnes om bord! I tillegg er det laget 30 ekstra lugarer av typen Britannia Club Balcony. 

Vurderer du å dra på cruise alene med Cunard? Les "Cunard's single traveller experience" her.

Alle de 172 "Grills"-suitene er også modernisert, samt omstruktert for bedre plassutnyttelse. Fargetonene her er dempet og beroligende, og suitene har nye, skreddersydde luksustepper med design som er inspirert av tepper fra den originale Queen Mary.

Spesialrestauranten Todd English er byttet ut med The Verandah - en fransk spesialrestaurant som allerede er svært populær om bord på Queen Elizabeth og Queen Victoria (se film under). De to Grill-restaurantene har fått flere bord for 2 personer, og det har generelt blitt større plass mellom bordene i restaurantlokalene. De to Grills-restaurantene (Queens Grill og Princess Grill) er samtidig blitt tydeligere adskilt gjennom design, fargevalg og møbler. Også buffetrestauranten Kings Court er modernisert. For firbeinte reisende er det en gledelig nyhet at det er opprettet 10 nye kennelplasser om bord.

Vi har sett "nye" Queen Mary 2. Trykk her for å se bildene fra skipet da hun var i Oslo 20.08.16.


Les om Cunards suitekonsept ("Grills") her.


Les merE-katalog for mars 2018-des 19

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive