Cruise fra/til Buenos Aires (Argentina)


Finn & bestill cruise fra/til Buenos Aires (Argentina) her.


Intro


Buenos Aires er hovedstad og den største byen i Argentina. Byområdet er det nest største i Sør-Amerika, etter storområdet São Paulo i Brasil. Buenos Aires er den mest besøkte byen i Sør-Amerika og blir ofte omtalt som "the Paris of South America". Buenos Aires er tangoens hjemsted, og dansen er hovedsymbolet på Argentinas fargerike kultur. Latinoamerikanske rytmer og danseglade mennesker i bygatene er derfor ikke uvanlig, så hiv deg rundt og bli med!


Avstander & transport

Flyplassen i Buenos Aires heter Ministro Pistarini International Airport (kjent som Ezeiza) og ligger 22 kilometer sørvest for byen. Motorveien Riccheri Motorway kobler flyplassen til sentrum av Buenos Aires. Det er ingen direkte togforbindelse mellom flyplassen og byen. Det går imidlertid lokalbuss mellom sentrum og Ezeiza, men for reisende med mye bagasje vil det lønne seg å ta en taxi både til byen og til cruisehavnen. 


Cruisehavn

Cruisehavnen befinner seg ved den store elvemunningen River Plate (også kalt Rio de la Plata) som ligger mellom Uruguay og Argentina. Det er i underkant av 1 kilometer fra bykjernen til havnen og taxiene er relativt rimelige. Men sørg for at takstameteret er skrudd på hvis du kjører taxi i Buenos Aires. Cruisehavnen ligger på samme elvestrekning som det regenererte havneområdet Puerto Madero. I Puerto Madero finnes det kafeer, minibanker og andre fasiliteter som hovedhavnen mangler. Selv om dette området er noe mindre fargerikt enn sentrum av byen, er det verdt å tilbringe noen timer i Puerto Madero. Blant annet kan man ta turen innom Fortabart Art Collection som befinner seg i en spektakulær modernistisk bygning med uttrekkbart tak. 


Klima

Buenos Aires har et fuktig subtropisk klima med fuktige somre og milde vintre. Den varmeste måneden er januar med gjennomsnittstemperaturer rundt 25°C. De fleste dager har temperaturer mellom 28 og 31°C, og på nettene synker temperaturene til normalt mellom 16 og 21°C. Våren (september til november) og høsten (mars til mai) er generelt milde årstider. 


Severdigheter & shopping

Byens historiske sentrum; Plaza de Mayo, inkluderer katedralen Metropolitan Cathedral fra 1700-tallet og en rekke andre majestetiske bygninger. Blant annet kan man her se det rosa palasset Casa Rosada hvis balkong er kjent for Eva Perons taler til publikum. De fargerike bølgeblikkshusene og de brosteinsbelagte gatene i distriktet La Boca minner om de første italienske immigrantene som bosatte seg her. Bydelen er kjent for å være tangoens opphavssted og i dag er La Boca hjem til mange av byens kunstnere. Dagens innbyggere har malt sine metallbelagte hus i ulike farger for å minnes de første innbyggerne hvis fattigdom gjorde at hjemmene ble dekorert med malingsrester. I samme området ligger det livlige strøket Caminito som er en markedsplass for kunstnere og håndverkere. For besøkende i Buenos Aires som ønsker å se tangoen på nært hold, er dette rett sted!

Det vil ta dager å se alle museene som befinner seg i Buenos Aires. De mest populære er imidlertid Museum of Fine Arts, MALBA, National Museum of Decorative Arts, The National History Museum og Museu Evita. Av shoppingmuligheter anbefales gågaten Calle Florida med 12 kvartaler fulle av butikker, Avenida Alvear eller Palermo (spesielt Plaza Serrano og Plaza Armenia) passer utmerket for designinteresserte, og for de som søker antikviteter, kan butikkene rundt Plaza Dorrego anbefales. Ved sistnevnte område er det også et stort antikvitetsmarked på søndager. 


Sol & strender

For familier kan først og fremst de nordlige strendene på Partido de la Costa anbefales, men disse ligger noe lengre fra sentrumskjernen enn andre strender. Her finnes imildertid barnevennlige attraksjoner som blant annet Sea World. En veldig populær strand nærmere byen er Mar del Plata, men her kan det være svært folksomt i sommermånedene. Villa Gesell, Mar de las Pampas, Las Gaviotas og Mar Azul er andre fine strender i nærheten av Buenos Aires.  


Utflukter

De ulike rederiene tilbyr ulike utflukter. Av de man organisere på egenhånd, anbefales blant annet følgende:
  • Besøke den botaniske hagen i Palermo. Her finnes det mer enn 8.000 sør-amerikanske plantearter og hagen ligger i tilknytning til Buenos Aires Zoo som er kjent for sine hvite tigre
  • Ingen bør dra fra Buenos Aires uten å ha vært publikum på et tangoshow. Distriktene La Boca og San Telmo byr på små og intime tangobarer, mens de større stedene - som La Ventana, Casa Blanca og Senor Tango - er hyppigere besøkt av turister
  • Guidet tur på det overdådige operahuset Colon Theatre som alle fra Enrico Caruso til Luciano Pavarotti har gjestet 

Finn & bestill cruise fra/til Buenos Aires (Argentina) her.

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive