Med barn på cruise

Cruise er en ferieform som passer perfekt for familier med barn, og de største rederiene har utmerkede tilbud for de minste om bord.
 

Følgende rederier har et godt tilbud for barn og ungdom:

 • Disney Cruise Line

  Disney Cruise Line har et stort tilbud for familier med barn og ungdom. Eksempelvis finnes det barneklubb, vannsklier, egne barne- og familiebassenger, Walt Disney Theater, sportsdekk med minigolf og basketball, kino som viser Disney-filmer, aktivitetssenter for ungdom, 3D-kino og mye mer.
 • Royal Caribbean

  Royal Caribbean tilbyr barneklubb og et rikholdig aktivitestilbud for skolebarn og ungdom. Eksempel: ballbinge, egne bassenger, klatrevegger, minigolf, skøytebane (utvalgte skip), ungdomsklubb/-disco.
  Barnepriser på utvalgte avganger.
 • MSC Cruises

  MSC Cruises tilbyr blant annet barneklubb, ballbinger, sport- og spillturneringer til MTV-lignende dansetimer, discotek.
  Gode barnepriser (0-17 år).
 • Costa Cruises

  Costa Kids Club aktiviserer de minste med skattejakt, piratshow, ansiktmaling, maskerade, med mer.
  For de større er det sportsturnerninger, samlinger med jevnaldrende.
  Gode barnepriser (0-17 år). Les mer om Costa Cruises her.

Enkelte rederier tilbyr også barnevakt om bord. Kontakt oss for mer informasjon.

Les også "Ofte stilte spørsmål om cruise".

 

Verdt å vite

Hos de aller fleste rederier må spedbarn være minst 6 måneder for å kunne reise på cruise.
På bestemte seilingsruter, slik som transatlantiske, cruise til Hawaii og visse andre seilinger, må spedbarn være minst 12 måneder for å kunne reise. Det samme gjelder dersom seilingsruten tilsier tre eller flere sammenhengende sjødager. Alderen regnes fra cruisets første dag. Per i dag er det kun MSC Cruises som tillatter spedbarn under 6 måneder.

Les også "Ofte stilte spørsmål om cruise".
 • Velg et nyere skip – De har ofte flest barnefasiliteter og det mest varierte tilbudet for barn
 • Reis utenom høysesong – Da er det billigere. Reiser man i Middelhavet midt på sommeren kan det bli veldig varmt for små barn. Mai og september er bedre måneder og reise.
 • Reis kort – Velg en utreisehavn som ikke er for langt unna, gjerne Middelhavet hvor flyturen ikke er på mer enn 3-4 timer. Man kan gjerne reise til f.eks. Karibia med større barn, men husk at det er tidsforskjell og lang reisevei.
 • Lugar – Størrelsen på lugaren er viktig. Bor man med små barn anbefales absolutt en balkonglugar. Da kan barna sove inne i lugaren mens mor og far bruker balkongen som et eget rom. Reiser man med større barn og man ikke tilbringer annen tid på lugaren enn når man sover, så kan man vurdere en mindre lugar, men husk at det kun er ett bad og at lugarer for 3-4 personer ikke er større enn de øvrige lugarene i samme kategori.
 • Bordsetting – De fleste skip har to bordsettinger, en sen og en tidlig. Velg gjerne den tidlige, da den sene kan være rundt kl. 21 på kvelden. Mange rederier tilbyr også alternativer hvor man kan spise når man vil, og enkelte rederier har også ordninger hvor de henter barna.
 • Forbered barna – Snakk om turen i forkant om hvor dere skal reise, det  lærer barna av og de vil glede seg mer.
 • Ta med hjemmefra – Bleier, hygieneartikler, barnemat og sammenleggbar trillevogn.

Aldersbegrensinger om bord
Av hygieniske årsaker er det hos de aller fleste rederier forbudt for bleiebarn å benytte basseng, boblebad, sklier og ballbinger om bord (gjelder også om de bruker badebleier).

Barnevakttjenester
En del cruiseskip tilbyr barnevakttjenester. Denne tjenesten betales for per time, og må vanligvis bestilles i resepsjonen om bord. Minstealder på barn som kan ha barnevakt varierer fra 12 måneder til 3 år. Enkelte rederier tilbyr barnevakt på lugaren, mens andre rederier har barnevaktgrupper med flere barn.

Barnevakttjenestene avhenger av ledig kapasitet om bord. Ønsker du barnevakttjenester til en spesiell kveld, kan det derfor være lurt å bestille barnevakt så tidlig som mulig slik at du sikrer deg det ønskede tidspunktet.

Barneklubber / Organiserte aktiviteter:
Mange rederier arrangerer kostnadsfrie aktiviteter for barn og ungdom. Hos enkelte rederier helt fra 6 måneder til 17 år. For de minste barna under 3 år må foreldrene være med på aktivitetene. Det er viktig å merke seg at barn må være bleiefrie og pottetrente for å kunne være med i barneklubbene.

Barneseng:
Hos de fleste rederier kan man be om barneseng til spedbarn. Antallet barnesenger om bord er begrenset. Gi derfor beskjed når du bestiller cruiset at du ønsker barneseng. Vær oppmerksom på at gulvplassen i lugaren blir mindre når barneseng settes inn.
Les mer

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive