Med barn på cruise

Cruise er en ferieform som passer perfekt for familier med barn, og de største rederiene har utmerkede tilbud for de minste om bord.

Hvorfor velge familie-cruise?

 • Cruise er en flott måte å oppleve mange steder på kort tid, og du pakker ut av kofferten kun én gang!
 • Barna har massevis av morsomme aktiviteter å velge mellom og får ofte mange nye venner.
 • Det er lettere å beregne hva ferien vil koste. Cruise inkluderer helpensjon og de fleste aktiviteter er inkludert i prisen.
 • Mange cruiseskip har barneklubber (fra 3 år) og tilsyn med barna på dagtid.
 • Man gjør ting man liker, og familien tilbringer mye tid sammen.

Følgende rederier har et godt tilbud for barn og ungdom:

Royal Caribbean

Royal Caribbean tilbyr barneklubb og et rikholdig aktivitestilbud for skolebarn og ungdom. Eksempel: ballbinge, egne bassenger, klatrevegger, minigolf, skøytebane (utvalgte skip), ungdomsklubb/-disco. Barnepriser på utvalgte cruise/i kampanjeperioder.

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line har et rikholdig tilbud for barn og ungdom - spesielt om bord på de nyeste skipene; Norwegian Bliss, Norwegian Encore, Norwegian Joy og Norwegian Escape. Gode barnepriser (0 – 17år).

MSC Cruises

MSC Cruises tilbyr blant annet barneklubb, ballbinger, sport- og spillturneringer, dansetimer, diskotek.
Gode barnepriser (0 – 17 år).

Costa Cruises

Costa Kids Club aktiviserer de minste med skattejakt, piratshow, ansiktsmaling, maskerade, med mer. For de større er det sportsturnerninger, samlinger med jevnaldrende. Gode barnepriser (0 – 17 år). Les mer om Costa Cruises her.

Disney Cruise Line

Disney Cruise Line har et stort tilbud for familier med barn og ungdom. Eksempelvis finnes det barneklubb, vannsklier, egne barne- og familiebassenger, Walt Disney Theater, sportsdekk med minigolf og basketball, kino som viser Disney-filmer, aktivitetssenter for ungdom, 3D-kino og mye mer.

Carnival Cruise Line

Det er ingen overdrivelse når Carnival Cruise Line omtaler seg selv som The Fun Ships! Perfekt for barnefamilier og unge voksne. Utvalget av underholdningstilbud og opplevelser er uovertruffet!

Tips & Triks

 • Velg et nyere skip – De har ofte flest barnefasiliteter og det mest varierte tilbudet for barn
 • Reis utenom høysesong – Da er det billigere. Reiser man i Middelhavet midt på sommeren kan det bli veldig varmt for små barn. Mai og september er bedre måneder og reise.
 • Reis kort – Velg en utreisehavn som ikke er for langt unna, gjerne Middelhavet hvor flyturen ikke er på mer enn 3-4 timer. Man kan gjerne reise til f.eks. Karibia med større barn, men husk at det er tidsforskjell og lang reisevei.
 • Lugar – Størrelsen på lugaren er viktig. Bor man med små barn anbefales absolutt en balkonglugar. Da kan barna sove inne i lugaren mens mor og far bruker balkongen som et eget rom. Reiser man med større barn og man ikke tilbringer annen tid på lugaren enn når man sover, så kan man vurdere en mindre lugar, men husk at det kun er ett bad og at lugarer for 3-4 personer ikke er større enn de øvrige lugarene i samme kategori.
 • Bordsetting – De fleste skip har to bordsettinger, en sen og en tidlig. Velg gjerne den tidlige, da den sene kan være rundt kl. 21 på kvelden. Mange rederier tilbyr også alternativer hvor man kan spise når man vil, og enkelte rederier har også ordninger hvor de henter barna.
 • Forbered barna – Snakk om turen i forkant om hvor dere skal reise, det  lærer barna av og de vil glede seg mer.
 • Ta med hjemmefra – Bleier, hygieneartikler, barnemat og sammenleggbar trillevogn.

Ofte stilte spørsmål

Vi har samlet svarene på spørsmål vi ofte får.
Sjekk ofte stilte spørsmål og svar her.

Info babyer / små barn

Hos de aller fleste rederier må spedbarn være minst seks måneder for å kunne reise på cruise.

På bestemte seilingsruter som transatlantiske, cruise til Hawaii og visse andre seilinger, må spedbarn være minst 12 måneder for å kunne reise. Det samme gjelder dersom seilingsruten tilsier tre eller flere sammenhengende sjødager. Alderen regnes fra cruisets første dag. Per i dag er det kun MSC Cruises som tillater spedbarn under 6 måneder.

Av hygieniske årsaker er det hos de aller fleste rederier forbudt for bleiebarn å benytte basseng, boblebad, sklier og ballbinger om bord (gjelder også om de bruker badebleier).

Barnevakttjenester

En del cruiseskip tilbyr barnevakttjenester. Denne tjenesten betales for per time, og må vanligvis bestilles i resepsjonen om bord. Minstealder på barn som kan ha barnevakt varierer fra tolv måneder til tre år. Enkelte rederier tilbyr barnevakt på lugaren, mens andre rederier har barnevaktgrupper med flere barn.

Barnevakttjenestene avhenger av ledig kapasitet om bord. Ønsker du barnevakttjenester til en spesiell kveld, kan det derfor være lurt å bestille barnevakt så tidlig som mulig slik at du sikrer deg det ønskede tidspunktet.

Barneklubber / Organiserte aktiviteter:

Mange rederier arrangerer kostnadsfrie aktiviteter for barn og ungdom. Hos enkelte rederier helt fra seks måneder til 17 år. For de minste barna under tre år må foreldrene være med på aktivitetene. Det er viktig å merke seg at barn må være bleiefrie og pottetrente for å kunne være med i barneklubbene.

Barneseng:

Hos de fleste rederier kan man be om barneseng til spedbarn. Antallet barnesenger om bord er begrenset. Gi derfor beskjed når du bestiller cruiset at du ønsker barneseng. Vær oppmerksom på at gulvplassen i lugaren blir mindre når barneseng settes inn.