Finn din cruisereise

Vi tilbyr et hav av muligheter: 20 rederier, 200 skip, mange tusen seilinger og reisemål over hele verden - over fire årstider. La oss hjelpe deg med å finne din drømmereise!
 

Med et stort utvalg cruisereiser å velge i kan det være lett å gå seg bort. Det kan også være vanskelig å finne ut hvilket skip og rederi som passer til anledningen. Hos oss har man to ulike måter å navigere blant seilinger og tilbud på - via menyen "Finn din reise" eller gjennom vår cruiseportal.

1. "Finn din reise"


Med menyen ”Finn din reise” på våre nettsider er det enklere å finne et tilbud som passer akkurat deg. "Finn din reise" ligger øverst på forsiden av www.cruise.no og gir deg muligheten til å søke opp våre pågående cruisetilbud og -kampanjer, ut i fra kriterier som er relevante for deg. Ved å huke av på "alle" vil resultatet vise nettopp alle aktuelle kampanjer og cruisetilbud.

Søk etter cruisekategori
På venstre side er m
enyen delt opp i 8 ulike kategorier. Disse er "familie", "moderne", "luksus", "ekspedisjon", "gruppe-/fellesturer", "pakkereiser med fly" og "kurs/konferanse". Velg én av kategoriene og trykk "søk cruise" på høyre side (markert med blått). Resultatsiden viser cruisekampanjer og aktuelle seilinger under valgt kategori. 


Hvilken kategori passer best for ditt søk?

Søk etter reisemål og/eller rederi
Hvis du vet hvor du vil reise og med hvilket rederi, kan du spesifisere cruisesøket ytterligere - f.eks. kan du krysse av "Middelhavet og Kanariøyene" + "Cunard" (se eksempel under). Du kan også velge kriterer som årstid, cruisets varighet og hva som er inkludert i prisen ("ikoner").


finn din cruisereise - eksempel


Søkeresultat
Resultatsiden viser våre cruisetilbud ut i fra valgte søkekriterer; i dette eksempelet vises cruise med Cunard i Middelhavet og Kanariøyene. Ikonene under bildet viser hva som er inkludert i prisen (eksempelvis kun cruise eller cruise + ombordkreditt, etc.). Trykk deretter på det tilbudet som du vil lese mer om:


søkeresultat cunard middelhavet

 

2. Søk cruise & bestill selv

En annen måte å finne cruiset som passer akkurat deg, er å søke blant alle tilgjengelige seilinger i vår cruiseportal. Til forskjell fra "Finn din reise" vil cruiseportalen vise oppdaterte priser og kapasitet på alle tilgjengelige seilinger. Her kan du også reservere din lugar og betale for reisen, hvis du ønsker det. Vår norske cruiseportal er døgnåpen og valutakursene her oppdateres fire ganger i døgnet. Her kan du med andre ord finne og bestille ditt drømmecruise til dagens pris - når du vil og hvor du vil. Vi minner om at tips til personalet ikke er inkludert i prisen i vår cruiseportal. Denne tilkommer etter at cruiset er bestilt/reservert på våre nettsider.

Cruiseportalen gir deg mulighet til å manøvrere blant mange tusen seilinger ut ifra kriterier som reisemål, skip, land og havn - dette er cruiseportalens hovedmeny. I menyen "Topp 10" finner du de 10 mest populære seilingene akkurat nå.

Hvis du vet i hvilket tidsrom du planlegger å reise, kan du begrense søket ved å legge inn "seilingsdato fra" og "seilingsdato til". Du kan også legge inn rederiet du vil reise med, antall dager, reisemål og/eller antall voksne reisende. Vi anbefaler at du legger inn så mange kriterier som mulig for å snevre inn søkeresultatet.

VENNLIGST KONTAKT OSS HVIS DU ØNSKER MER INFORMASJON OM CRUISEPORTALEN.
Stormarkedet

Cruise har blitt en ferieform for alle. De siste 10 årene har større og mer innovative skip inntatt cruisemarkedet.

Hva er typisk for disse seilingene?

 • Store skip ( 1700-5600 passasjerer)

 • Tilbud for alle aldersklasser, familier med barn, par og single. Den aktive vil finne seg vel til rette med et utall av sportsfasiliteter, som f.eks. ballbinger, klatrevegger, minigolf, ishall, golfsimulatorer, formel 1 simulator - for å nevne noen.

 • Rundseilinger i Middelhavet og Nord-Europa, Alaska på sommeren. Karibia og Rødehavet & Emiratene på vinteren. Noen skip seiler i Middelhavet og på Kanariøyene hele året

 • Bredt tilbud for familier, barneklubber på de fleste skipene

 • Normal varighet på seilingene er: 3-6 netter, 7 netter, 9-14 netter

 • Snittalderen er lavere, spesielt i høytider og ferier.

 • Dersom du er førstegangscruiser anbefaler vi gjerne en seiling innen denne kategorien.

RederierRoyal CaribbeanNorwegian Cruise LineMSC CruisesCosta CruisesCelebrity CruisesPrincess CruisesCarnival Cruise LinesP&O CruisesHolland America Line.

 

Klassiske cruise (Premium)

Cruise har lange tradisjoner, også i Norge. De klassiske rederiene ivaretar tradisjonene og er kulturbærere inn i en ny tid.
 
Seilingene kjennetegnes ofte med;

 • Atmosfæren er stilfull og sofistikert. Interiøret er gjerne luksuriøst med maritimt preg.

 •  Interessante foredragsholdere med tema som kultur,  historie, destinasjoner

 • Lange seilinger, gjerne en delseiling av et verdenscruise.

Passasjerene er gjerne godt voksne, og snittalderen gjerne på 55+. Seilingene starter og ender ofte i forskjellige havner, og varigheten er gjerne 10 dager eller mer. Unntaket er Cunard sine transatlantiske seilinger fra Southampton til New York (6-8 dager) og enkelte kortcruise i Europa. Flere skip seiler på jordomseilinger fra januar til april.

Rederier: CunardOceania CruisesP&O CruisesFred.Olsen Cruise LinesAzamara Club CruisesCelebrity CruisesHolland America LinePrincess CruisesCoste neoRomantica (Costa Cruises), Costa neoRiviera (Costa Cruises) og Costa neoClassica.

 

Luksuscruise

Det er kun et fåtall rederier og skip som kan smykke seg med tittelen luksuscruise. Gjestene stiller store krav i dette markedet og de skipene som gjør seg fortjent til en slik status skal oppfylle mange kriterier.
 
Skipene kjennetegnes ofte med;

 • Intime, elegante skip - uvanlig god plass per gjest

 • Førsteklasses service - ett besetningsmedlem per gjest.

 • Butlerservice  - for alle skip, alle gjester.
  Ingen bordsetning, kom når det passer deg.

 • Alternative spisesteder - ingen kostnad - ditt valg
  Gourmetmenyer

 • Høy kvalitet på underholdning.

 • Kunnskapsrike forelesere, anerkjente kokker og reisemåls konsulenter.

 • Tips til personalet er inkludert i prisen

 • Gratis drikkevarer og oftest All Inclusive.

 • Servering - Alle måltider er inkludert.
  En rekke intime restauranter, ved bassenget, grillen og i suitene. På flere av luksusrederiene er alt inkludert, enkelte har også fri Wi-Fi.

  Her opplever du ekte service og gjestfrihet  
  - og aldri kø ved ilandstigning eller ombordstigning.

 
Snittalderen er gjerne 50+, noe høyere på de lange seilingene, utenfor høytider og ferier.

Skipene er mindre og besøker ofte steder der de større skipene ikke kommer inn.

Rederier: Regent Seven Seas CruisesSilverseaSeabournCunard (Grill Suite)SeaDream Yacht ClubOceania CruisesAzamara Club Cruises.

 

Ekspedisjonscruise

Ekspedisjonscruise er en relativt ny form for cruise, som tar passasjerer med til lite besøkte områder, ofte med fokus på natur, som Antarktis på vinteren, Arktis på sommeren, eller til Galapagos eller til Svalbard.

Cruisene er ofte krydret med foredrag om reisemålene man besøker og temaer på reisen. Det karakteriske med et ekspedisjonscruise er;

 • Jakten på det unike  (once in a lifetime experience)

 • Tett på naturen

 • Felles interesse

Skipene er gjerne mindre, og utstyrt med lettbåter for og ta seg i land. Passasjerene er ofte 35 år og oppover.

Rederier: SilverseaSeaDream Yacht ClubCelebrity CruisesFred.Olsen Cruise Lines og Hurtigruten.

 

Reisemål

Cruise i Middelhavet & til Kanariøyene
Kultur, historie og severdigheter. Høysesong i sommerhalvåret, begrenset tilbud ellers i året, men Costa og MSC har skip i Middelhavet året rundt. Enkelte rederier tilbyr cruise til Kanariøyene, Marokko, Tunisia og lignende destinasjoner ut i fra Spania og Italia i deler av vinterhalvåret.
 

Cruise i Karibia
Eksotiske havner, flotte strender og tropisk klima. Skip seiler her hele året, men været er mest stabilt i perioden januar – mai. Begrenset tilbud i sommerhalvåret.
 

Cruise i Rødehavet og til Emiratene
Kultur, historie og severdigheter. Sol og varme. Sesong i vinterhalvåret.

Cruise til Hawaii & Stillehavsøyene
Eksotiske øyer, fantastiske strender og stabile sommertemperaturer året rundt. Orkaner er heller ikke vanlige her.
 

Cruise til Nord-Amerika og Alaska 
Naturopplevelser og dyreliv. Sesong i sommerhalvåret.
 

Cruise i Sør-Amerika
Natur og kultur. Sesong i vinterhalvåret.
 

Cruise i Asia & Australia
Sesongen avhenger av hvor i Asia man reiser, men vinteren er høysesong
 

Cruise i Nord-Europa
Kultur og natur. Sesong fra mai – september.
 

Transatlantisk og reposisjoneringscruise
Lengre seilinger med flere sjødager. Disse seilingene skjer i skuldersesongene når skipene flytter seg mellom de ulike sommer- og vinterdestinasjonene.
 

Cruise i Sørishavet, cruise til Grønland og Svalbard
Sesongen for Sørishavet (Antarktis) er vinterhalvåret, mens skipene seiler til Svalbard og Grønland i sommerhalvåret.

Verdenscruise og jordomseiling
Dette er den ultimate cruisereisen for mange erfarne cruisere.

 

Varighet

Hvor lenge vil du være borte?
Hvor lang ferie har man og vil man bruke hele ferien på cruise eller kombinere med noen dager på land før eller etter?

Har man bare en uke til rådighet er Karibia langt. Middelhavet & Kanariøyene, Nord-Europa, Rødehavet eller Emiratene er et bedre alternativ.

Er du førstegangscruiser anbefaler vi i Cruise.no at man gjerne velger et kortere cruise for å teste ut denne formen for ferie.

Flere velger å legge vinteren bak seg og bli med på verdensseilinger. Disse seilingene går ofte i perioden januar til april. Her kan man bli med på del strekninger (20-35 dager), eller delta på hele jordomseilingen (100-115 dager). 
  

Når bør jeg bestille

Vi anbefaler å bestille tidlig (6- 24 måneder før). Det er flere grunner til dette:

 1. De mest populære lugarene og suitene selges først. Spesielt viktig kan dette være for familier som skal bo tre eller fire personer i en lugar. Det er færre tre og firemannslugarer enn dobbeltlugar. Det er også ofte vanskelig å finne lugarer på samme dekk hvis det er flere som reiser sammen.

 2. Flyprisene er erfaringsmessig rimeligere hvis man er tidlig ute. Cruiseprisene er flytende (dynamiske) og endres fortløpende i forhold til etterspørsel. Mange rederier tilbyr gode bestill-tidlig-rabatter. I Cruise.no har vi full oversikt til enhver tid over dette.

  Skulle prisen falle etter at du har bestilt lar gjerne rederiet deg oppgradere til en høyere lugar/-suite til den nye prisen. Dermed drar du nytte av at prisen har falt. Skulle prisen stige, har du sikret deg en lugar til en lavere pris.

  Restplasser forekommer, men da helst kun dobbeltlugarer.
  Restplasser på fly forekommer meget sjelden.

Les mer

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive